Örebro Futsal Club

Heather Williams räddade poäng åt KIF Örebro

KIF Örebro tog under söndagen den 29 september emot Eskilstuna United på Berhn Arena. Matchen slutade 2-2 efter att Heather Williams gjort mål på straff.

· Publicerad: 29 september 2019 · 21.51.

Heather Williams blev stor poängräddare för KIF Örebro idag när hon kvitterade till 2-2 i matchen mot Eskilstuna United. Williams förvaltade en straff som KIF fick i den 63:e matchminuten.

Det var annars ett av damallsvenskans hetaste lag som kom på besök idag. Eskilstuna hade inför matchen fem raka segrar och sju raka utan förlust. KIF Örebro lyckades i och med det oavgjorda resultat bryta en fyra matcher lång förlustsvit.

Annons ▾

KIF Örebro chocköppnade mot Eskilstuna

Örebro som haft problem med målskyttet fick en drömöppning i matchen när de chockade Eskilstuna. Redan i den fjärde minuten kunde Eveliina Summanen skicka in 1-0 till hemmalaget. Detta efter att Emma Kullberg sprungit ifrån förre KIF-mittfältaren Lisa Dahlkvist.

Ironiskt nog skulle samme Dahlkvist snabbt få revansch när hon tre minuter senare störde Kullberg i så att denne tappade bollen till Felicia Rogic. Rogic gjorde inga misstag och skickade in 1-1 bakom Mimmi Paulsson-Febo.

Efter den explosiva inledningen avtog målproduktionen från de bägge lagen. Eskilstuna pressade på och KIF fick försvara sig, efter Rogics mål gjorde hemmalaget ett bra jobb att hålla borta gästerna från straffområdet.

Heather Williams kvitterade på straff

Andra halvlek blev också en jämn och välspelad historia. KIF kunde öka pressen och skapade ett par bra chanser att ta ledningen. Bland annat var Heather Williams riktigt nära att måla. Direkt efter hennes målchans kunde Matilda Plan skicka in 1-2 till Eskilstuna.

Målet kom i den 60:e matchminuten och var inte helt orättvist med tanke på att Eskilstuna spelat bra. Men redan i den 63:e minuten fick KIF en kvitteringschans. Kayla Braffet gick omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Heather Williams gjorde därefter inga misstag och 2-2 var ett faktum.

Eskilstuna ökade pressen mot slutet av matchen, KIF lyckades hålla tillbaka men inte helt utan nerv. Bland annat var Lisa Dahlkvist riktigt nära att ge gästerna ledningen med sköt utanför.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs