Örebro Futsal Club

Ikea återkallar haklappen MATVRÅ pga kvävningsrisk

Under måndagen meddelade möbeljätte Ikea att de återkallar haklappen MATVRÅ. Detta på grund av att det finns en risk för kvävning.

· Publicerad: 30 september 2019 · 11.06.

IKEA återkallar MATVRÅ haklapp på grund av kvävningsrisk. Detta kunde möbeljätte informera om under måndagen. Produkten säljs i tvåpack med blå och röd färg. Den har gått att köpa sen augusti 2019.

— Vi uppmanar alla kunder att omedelbart sluta använda MATVRÅ haklapp i blå och röd färg. Samt lämna tillbaka den till valfritt IKEA-varuhus för återbetalning. Kvitto behövs inte. Detta säger möbeljätte på sin hemsida.

Annons ▾

Knappen kan ramla av på MATVRÅ

Produktsäkerhet är av högsta prioritet för IKEA. Alla deras produkter är testade och uppfyller gällande standarder och lagstiftning. Trotts detta har de fått rapporter om att knappen kan lossna, vilket kan vara en risk för kvävning. Som säkerhetsåtgärd återkallar de därför haklappen MATVRÅ.

Samtidigt vill Ikea också informera om att samma produkt i frukt- och grönsaksmönster (grön och gul färg) är säkra att använda. Denna modell har en annorlunda design och består av andra material, vilket gör att knappen inte kan ramla av.

FIKK - För att alla behövs