Örebro Futsal Club

Islossning när Örebro krossade Brynäs

Det blev en storseger för Örebro när man torsdagen den 3 oktober tog emot Brynäs i Behrn Arena. ÖHK kunde vinna med 6-1 efter två mål från Marcus Weinstock.

· Publicerad: 4 oktober 2019 · 00.31.

Efter fyra raka förluster bröt Örebro sin negativa trend. Och detta genom att krossa Brynäs på hemmaplan. När slutsignalen löd i Behrn Arena stod det 6-1 till Örebro.

Segern grundlades i börjar av tredje perioden när Örebro gjorde tre raka mål inom loppet av 90 sekunder. Stora matchvinnare ikväll blev veteranen Marcus Weinstock, spelsnillet Mathias Bromé och energiknippet Glenn Gustavsson.

Annons ▾

Brynäs bjöd in Örebro genom en målvaktstavla

Örebro kunde inte fått en bättre start på matchen ikväll. Efter ca 6 minuters spel kunde Glenn Gustavsson ge hemmalaget ledningen genom en riktigt målvaktstavla från Joacim Eriksson i Brynäsmålet.

Eriksson skulle gå ut och ta pucken men missade, Glenn Gustavsson var påpasslig och kunde skicka in 1-0 till Örebro. Annars skulle första perioden handla om den tackling Jordan Boucher delade ut på Linus Öhlund. Öhlund behövde hjälp att ta sig av isen och Boucher blev inte utvisad efter händelsen.

I andra perioden utökade Marcus Weinstock till 2-0. Det var veteranens första mål för säsongen. Därefter skulle Brynäs få kontakt efter att Anton Rödin stört Dominik Furch bakom målet. Rödin passade pucken till Samul Asklöf som satte reduceringen till gästerna.

Drömöppning för Örebro när Brynäs föll ihop

Tredje perioden blev en uppvisning från hemmalaget, man hade med sig 2-1 från andra perioden och hade vind i seglen. Brynäs skulle kollapsa totalt och tappade allt spel. Örebro vann sista perioden med 4-0 men det var starten som knäckte gästerna.

Under loppet av 90 sekunder gick Örebro från 2-1 till 5-1. Shane Harper skulle inleda målskyttet, därefter gjorde Weinstock sist andra mål ikväll. Mathias Bromé kunde elegant lägga in 5-1 bakom Eriksson som trots kollapsen stod kvar.

I slutet av matchen fick Örebro ett powerplay där Bromé hittade Kristian Näkyvä som kunde sätta sitt första mål för säsongen. Matchen slutade 6-1 och Örebro bröt sin fyra matcher långa förlustsvit. På lördag kommer Skellefteå på besök, ett lag som av tradition har svårt att vinna i Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs