Örebro Futsal Club

Örebro tog tredje raka när man besegrade Växjö

Örebro Hockey tog tredje raka segern hemma efter att man besegrat Växjö med 4-1. Mathias Bromé låg bakom alla mål då han var 1 + 3 ikväll.

· Publicerad: 11 oktober 2019 · 00.17.

Örebro är heta, och ikväll kom tredje raka segern när man besegrade Växjö med 4-1. Örebro har gått från fyra raka förluster och nu tre raka segrar, alla hemma i Behrn Arena.

Kvällens motståndare Växjö har inlett säsongen dåligt och efter kvällens omgång ligger de nästa sist på samma poäng som Linköping. Gästerna gjorde dock en helt okej insats men kunde inte stoppa Mathias Bromé. Han stod för ett mål och tre assist ikväll.

Annons ▾

Växjö tog ledningen i första perioden

Förväntningar var höga på Örebro ikväll som var 11-2 på de senaste två matcherna hemma i Behrn Arena. Men Växjö inledde bra och visade prov på den offensiva spets som laget brukade ha.

Gästerna tog också ledningen i den första perioden genom Fredrik Karlström. Ett rättvist mål då Växjö spelat bra. Annars var det en händelsefattig period där Örebro inte riktigt hade kommit igång.

Samma händelsefattig inramning hade även andra perioden. Matchen hade svårt att tända till. Trots att Örebro i powerplay kunde kvittera genom Daniel Muzito-Bagenda, hans första mål i sin nya klubb. Det var först i periodens slutminuter det började tända till.

Mathias Bromé fixade seger till Örebro

En av nyckelpersoner i slutet av andra perioden var Mathias Bromé. Han såg riktigt taggad ut efter att han blivit upprörd efter en situation. I den tredje perioden höjde han sitt spel en nivå.

Kan kunde på egen hand skjuta in 2-1 till Örebro efter att Växjö tappat punken i egen zon. Och när Örebro fick möjlighet att spel 5 mot 3 serverade han Kristian Näkyvä som kunde skicka in 3-1. Bromé såg även till att Brendan Shinnimin blev utvisad vilket förledde till målet.

När Växjö sedan tog ut målvakten stod Bromé för kvällens mest osjälviska gest. Han kunde själv satt 4-1 men valde att passa till Sakari Salminen som istället kunde punktera matchen. Salminen hade även han en bra kväll med ett mål och två assist.

Oskarshamn nästa för Örebro

Med vinden i seglen ska nu Örebro ta emot Oskarshamn på lördag. Oskarshamn som är nykomlingar och förlorade hemma mot Frölunda ikväll. I omgången innan förlorade det småländska laget med 12-0 borta mot Färjestad.

Om nu Örebro lyckas göra om den bedriften är svårt att säga men hopp om en fjärde raka seger finns där. Även om Örebro rent historiskt att svårt mot sämre placerade lag i tabellen. Men ikväll mot Växjö gick det bra så varför ska det inte göra det mot Oskarshamn?

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs