Örebro Futsal Club

Örebro besegrade Oskarshamn – fjärde raka segern

Lördagen den 12 oktober tog Örebro emot Oskarshamn, matchen slutade 3-2 och Örebro tog sin fjärde raka hemmaseger i Behrn Arena.

· Publicerad: 12 oktober 2019 · 20.35.

Örebro är heta och utökade sin segersvit till fyra raka när man under lördagen besegrade nykomlingen Oskarshamn med 3-2. Segern grundlades under andra perioden när Örebro gjorde tre mål på raken.

För Oskarshamn är det en helt annan historia, laget inledde överraskande men har på slutet börjat förlora. Efter kvällens match är nykomlingen 18-3 på tre spelade matcher och spelet ser inte bra ut.

Annons ▾

Simon Despres gav Oskarshamn ledning

Inför matchen fanns en viss rädsla för att Oskarshamn skulle kunna störa Örebro, trots att närkingarna har en fin form. Gästerna spelar en typ av hockey som är svår att anpassa sig till om man är det förande laget. Vilket Örebro faktiskt fick se sig själva som ikväll.

Och det var Oskarshamn som skulle ta ledningen under första perioden. Det efter att Simon Despres hittat målet i den fjärde matchminuten. Det var den kanadensiske backens första mål i SHL. Örebro skulle rent spelmässigt vara det bättre laget under första perioden och vann skotten med 15-8.

Max Lindholm sköt första målet för Örebro

Men andra perioden fick tillslut Örebro utdelning, och det gick fort. Inom loppet av ca 90 sekunder gick man från 0-1 till 3-1. Först var det Ryan Stoa som kvitterade i powerplay på passning från Daniel Muzito-Bagenda. Därefter hittade Joonas Rask målet och tillslut fick Max Lindholm göra mål.

Lindholm som kom till Örebro från AIK tillsammans med Muzito-Bagenda har haft det tungt med poängproduktionen. När Muzito-Bagenda fått igång sitt spel väntade fortfarande Lindholm på sin första poäng, och ikväll kom den. På målet hade även Muzito-Bagenda en passningspoäng.

Dock skulle Örebro trots den imponerade upphämtningen på ett konstigt sätt ändå släppa in Oskarshamn igen. Man drog på sig ett par utvisningar och gästerna lyckades kvittera igen Johannes Salmonsson och Örebro gick till periodpaus med 3-2 på resultattavlan.

Oskarshamn spelar inte bra

Tredje perioden blev en avslagen historia där Örebro effektivt kunde hålla undan och säkra tre nya poäng och den fjärde raka segern. Men Oskarshamn är inte bra, man gör flera nybörjarmisstag som att tappa pucken på blå och missa slagskott.

Dessutom spelar nykomlingen en väldigt tråkig hockey. En hockey som bygger på att spela ut pucken genom sargen och nu verkar den taktiken inte längre fungera då man förlorat fyra raka matcher med en målskillnad på 21-5.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs