Örebro Futsal Club

Panzarmarsch på Frimis när Raubtier uppträdde

Fredagen den 11 oktober uppträdde Haparanda baserade metalbandet Raubtier på Frimis Salonger i Örebro, de bjöd i vanlig ordning på en tung spelning.

· Publicerad: 12 oktober 2019 · 11.17.

Fredagen den 11 oktober spelade Raubtier på Frimis Salonger i Örebro. Det Haparandabaserade metalbandet är ute på en turné för att fira att det var 10 år sen man släppte debutalbumet Det finns bara krig.

Raubtier är som en flock hungriga rovdjur på scenen och tillhör ett av Sverige hårdaste liveband. Trots detta att bandet själva inte bjuder på någon speciellt häftig eller spektakulär scenshow. I fokus står musik och sångaren Pär Hulkoff utstrålning.

Annons ▾

Raubtier bjöd på panzarmarsch

Bandets musik kan bäst beskrivas som tung industrimetal men influenser från militärmusik. Låttexterna bygger på en blandning av frihetskänsla, krig och lokalpatriotism. Ofta står dock våld och krig i fokus.

Raubtier kliver på scenen runt klockan 22:00 och bjuder i sedvanlig ordning på en tung panzarmarsch utan dess like. Bandet är som dieselmotor som bara står och tuggar. Pär Hulkoff har ständig kontakt med publiken och berömmer deras hängivenhet till bandet.

Konserten inleds med titelspåret från debutalbumet Det finns bara krig och följs upp med låten Från min kalla döda hand. Den låten kommer från det fjärde albumet Pansargryning, som också kan vara gruppens bästa alster. Publiken sjunger med och kan i stortsett de flesta låtarna bandet spelar.

Här kommer ett par bilder från konserten på Frimis Salonger. Förband till Raubtier var ikväll Utmarken och Alfahanne.

Foto: Martin Avedahl – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs