Örebro Futsal Club

Kameraövervakning gav resultat i Vivalla

Polisen kunde tidigare under veckan meddela att de satt upp kameror i Vivalla för att öka tryggheten och redan under torsdagen gav detta resultat.

· Publicerad: 18 oktober 2019 · 19.14.

Örebro Tribune kunde under torsdagen meddela att polisen i Örebro skulle satsa mer på kameraövervakning på vissa utsatta platser i staden. En av dessa områden är Vivalla som är fortfarande klassat som särskilt prioriterat.

Under torsdagen, samma dag som polisen meddelade detta kunde man rapportera ett misstänkt brott som upptäcktes genom en kamera. Det ska handla om ett vapenbrott och en 20-åring man är misstänkt.

Annons ▾

Operatör upptäckte misstänkt vapenbrott i Vivalla

Enligt uppgifter skall en operatören sett hur två män träffas på en gata i Vivalla och där den ena mannen lämnar över något till den andre. Operatören larmar ut en polispatrull som snabbt är på plats.

De bägge männen lämnar platsen springandes när polisen anlände. Patrullen kunde identifiera dem bägge efter det signalement som operatören kunde ge.

En polis springer efter den man som mottog det misstänkte föremålet. Mannen väljer att slänga det innan polisen hinner i fatt denne. Polisen kontrollerar mannen och man kan bland annat fastställa att han är i 20-årsåldern.

Troligtvis någon form av luftvapen

Polisen kunde också hitta det föremål mannen slängde under jakten. Det är någon form av pistol, ett luftvapen eller kolsyrepistol. Man har skickat in pistolen för kontroll för att fastställa effekten på det.

Den andre mannen kunde undkomma polisen men denne finns på bildmaterial från övervakningskameran. Polisen har stora förhoppningar om att den kan skall gå att identifiera. Den 20-årige man polisen tog är i nuläget misstänkt för ringa vapenbrott.

FIKK - För att alla behövs