Örebro Futsal Club

HV71 stoppade Örebro Hockeys segertåg

Lördagen den 19 oktober tog Örebro Hockey emot HV71 i Behrn Arena. Gästerna vann med 1-3 och bröt Örebros fem matcher långa segersvit.

· Publicerad: 19 oktober 2019 · 23.08.

Inget vara för evigt och för eller senare skulle Örebro Hockeys fina segersvit bryta. Den kom under lördagens match hemma mot HV71. Gästerna kunde vinna med 1-3 en fin försvarsinsats.

Örebro Hockey hade inför mötet mot HV71 fem raka segrar efter bland annat slagit formsvaga lag som Växjö, Oskarshamn och Linköping. Gästerna som rent resultatmässigt inte presterat lika bra som Örebro är ändå en jobbig motståndare att möta.

Annons ▾

Bra start av HV71 bäddade för segern

HV71 fick en bra start på matchen och det skulle bädda för segern. Första målet kom redan i den tre matchminuten när Linus Fröberg hittade målet. Därefter åkte Örebro på en utvisning och gästerna fick kontroll på spelet.

Örebro skulle dock få chansen i powerplay två gånger om och utan att lyckas etablera något spel. Under det andra powerplayet åkte Max Lindholm för andra gången i perioden.

Detta inträffade i slutskedet av första perioden och Örebro lyckades döda utvisningen men HV71 lyckades ändå få in 0-2. Det var den förre Örebrospelare Joakim Andersson som nätade för gästerna.

Örebro spelade upp sig men föll tungt

I hemmalaget var det kedja Bromé och Stoa som satte press och man var riktigt nära under första perioden. Stoa satte pucken i ribban efter att fått en passning från Shane Harper. Kedjan fortsatte under matchen att skapa mycket framåt, klart Örebros bästa kombo ikväll.

Andra perioden slutade mållöst men Örebro fick ändå greppet om spelet. Samtidigt spelade HV71 bra, deras defensiv var bra ikväll och lyckades hålla undan Örebro. Hemmalaget sköt många skott men bara tre på mål under andra perioden.

I tredje perioden skulle Örebro tillslut få utdelning när Joonas Rask gjorde mål i powerplay. Det var finnes blott tredje mål i Örebrotröjan. Målet gav hemmalaget hopp som pressade för en kvittering. Hoppat dog När Oscar Sundh kunde fastställa 1-3 i tom kasse.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs