Örebro Futsal Club

Örebro Volley slog Värnamo – fjärde raka segern

Örebro Volley tog söndagen den 20 oktober emot nykomlingen Värnamo. Örebro vann med 3-0 i set och vann sina fjärde raka match.

· Publicerad: 20 oktober 2019 · 18.23.

Örebro Volley har börjat säsongen starkt och tog under söndagen sin fjärde raka seger när man besegrade nykomlingen Värnamo. Matchen slutade med 3-0 i set, Örebro bortaslog även Gislaved igår med samma setsiffror.

Samtidigt har laget inte förlorat ett set sen seriepremiären borta mot Linköping i början av oktober. Länsderbyt mot Lindesberg i hemmapremiären slutade också med 3-0 set till Örebro Volley.

Annons ▾

Värnamo stretade emot men Örebro vann matchen

Första setet blev en jämn historia där coach Svantesson i Örebro ställde upp med sina unga talanger. Och Värnamo kunde trots en seg start hålla jämna steg med Örebro. Men Svantesson justerade truppen och hemmalaget kunde vinna med 25–21.

Andra set blev inte samma jämna kamp då Örebro valde att toppa. Setresultatet blev 25–15 efter att hemmalaget under stora delar dominerat. Bland annat var lagkapten Josephine Tegenfalk farlig på servarna under andra set.

I tredje set var det inget snack om saken, Örebro körde över Värnamo och vann med 25–12. Svantesson gjorde återigen en topping och satte in Diana Lundvall som skrapade ihop 8 poäng trots att hon inte spelade under första set.

Nyförvärven Ivonee Montano och Elsa Arrestad bidrog också med 8 poäng var och visar att Örebro har ett jämnt och kraftfullt lag. Den unge colombianskan Montano inledde matchen svagt men spelade upp sig och visade klass under tredje set.

Örebro i topp av tabellen

Örebro Volley toppar nu tabellen efter segern mot Värnamo, totalt har man 12 poäng och tvåan Sollentuna har 11. Nu kommer Örebro få spelledigt i ett par veckor och andra helgen i november åker man till söder ut för två bortamatcher.

Lördagen den 9 november möter man RIG Falköping och på söndagen den 10 november åker man till Halland för att möta Hylte/Halmstad. Hylte/Halmstad som varit ett topplag inom svensk volleyboll har inlett säsongen med två raka förluster. De möter i skrivande stunder Lindesberg på hemmaplan.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs