Örebro Futsal Club

ÖSK och Elfsborg kryssade när straffarna duggade tätt

Det blev en händelserik match på Behrn Arena under måndagen när ÖSK tog emot Elfsborg. Matchen slutade 2-2 och totalt lades det tre straffsparkar.

· Publicerad: 21 oktober 2019 · 23.55.

Allsvenskan börjar närma sig sitt slut och en mörk måndagskväll i oktober möttes ÖSK och Elfsborg på Behrn Arena. Matchen slutade 2-2 efter att bägge lagen gjort mål på straff. Gästerna fick även två straffar där ÖSK:s Oscar Jansson räddade den första.

Matchen hade en liten betydelse för Allsvenskan då inget av lagen var inblandad i varken guldstrid eller bottenstrid. Elfsborg hade ett fyrapoängsförsprång på ÖSK men kan efter kvällens kryss inte kliva högre upp i tabellen.

Annons ▾

Jake Larsson straffade Elfsborg under första halvlek

Första halvlek blev en avslagen historia där de bägge lagen mest kände på varandra. Elfsborg tog tag i taktpinne och pressade när ÖSK och tog även ledningen rättvist i den 14:e minuten genom Jonathan Levi.

Efter ledningsmålet hade gästerna bud på minst två mål till men Oscar Jansson i ÖSK-kassen gjorde en bra match. I slutet av första halvlek kunde ÖSK tillslut komma igen och sätta press på Boråslaget.

Detta resulterade i att ÖSK och Jake Larsson kunde förvalta en straff i den 45:e matchminuten. Straffen tillkom efter att Nordin Gerzic chippat upp bollen på Sivert Heltne Nielsens hand.

Johan Bertilsson kvitterade efter gästernas dubbla straffar

Det blev som sagt en straffrik match ikväll, ÖSK som precis innan halvtidsvila kunde kvittera på straff fick se gästerna tilldelas en straff. Detta efter att Michael Almebäck fått bollen på handen. Jesper Karlsson klev fram men Jansson räddade straffen och fortsatte att stor spela.

Men i den 84:e minuten kom nästa straff för Elfsborg. Den här gången klev Stefan Ishizaki fram till straffpunkten och han var iskall och fixade en sen ledning till gästerna.

Det skulle dock blir hemmalaget som fick sista ordet i kvällens drabbning. På stopptid kunde ÖSK sätta 2-2 efter att Johan Bertilsson petat in en boll från nära håll. Örebro kunde tillslut rädda en poäng mot Elfsborg.

Nu återstår två matcher för ÖSK, en bortamatch mot Djurgården och en hemmamatch mot Malmö. Trots att Örebro inte kan vinna Guld kommer de på ett sätt kunna påverka guldstriden speciellt om de skräller i de återstående matcherna.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs