Örebro Futsal Club

Stina Blackstenius sänkte KIF i säsongens sista match

Lördagen den 26 oktober avgjordes damallsvenskan 2019, KIF Örebro tog emot Linköping som vann med 1-3 efter två mål från Stina Blackstenius.

· Publicerad: 26 oktober 2019 · 20.59.

Lördagen den 26 oktober spelades sista omgången i Damallsvenskan. Sen tidigare var det klart att Rosengård blev årets mästarinnor. Sista omgång kom att handla om bottenstriden mellan Limhamn och Djurgården.

På Behrn Arena tog KIF Örebro mot Linköping i en betydelselös match där de bägge lagen inte kunde ta sig någonstans i tabellen. Bägge lagen var även sen tidigare klara för nästa års säsong. I huvudrollen i dagens match stod landslagsstjärna Stina Blackstenius.

Annons ▾

Full fart framåt för Linköping

Linköping vann det första mötet denna säsong med 4-1 hemma på Linköping Arena. I dagens match satte östgötarna full fart framåt och leddes av Stina Blackstenius och Mimmi Larsson.

KIF fick ställa in sig på försvarsfotboll någon man under säsongen har gjort bra. Men mot Linköping var det nära att smälla direkt. Danielle Rice fick tidigt göra en räddning och bara minuten senare sköt Stina Blackstenius ett skott som tog på insidan av höger stolpe.

Anstormningen från gästerna tog av sig och även KIF fick ett par bra chanser under första halvlek. Men resultatet i halvtid blev 0-0 även om Linköping hade haft bud på ett flertal mål.

Stina Blackstenius sänkte KIF med två mål

Linköping skulle få utdelning i andra halvlek och det var Stina Blackstenius som visade vägen. I den 54:e matchminuten kunde den 23-årige östgöte sjuta in 0-1 till gästerna. Målet la grunden till en målexplosion som skulle inträffa.

Bara ett par minuter senare skulle KIF kvittera genom Heather Williams men glädje blev inte långvarig. Mimmi Larsson kunde vända bort sin försvarare i straffområdet och sköt in 1-2 till Linköping. Därefter kunde gästerna kontrollera matchen.

KIF gick för en kvittering men i den 79:e matchminuten kunde Stina Blackstenius på hörna nicka in 1-3 och punktera matchen.

Limhamn Bunkeflo åkte ur

I bottenstrid lyckades krislaget Djurgården hålla sig kvar i Damallsvenskan, trots att laget förlorade med 2-0 borta mot VIttsjö. Samtidigt förlorade Limhamn Bunkeflo hemma mot Kopparbergs/Göteborgs IF.

Limhamn Bunkeflo gör nu Kungsbacka sällskap i degradering till Elitettan. I motsatt riktning gick det gamla storlaget Umeå som vann Elitettan detta år. Vilket det andra laget blir avgörs imorgon söndag. Men bäst förutsättningar har iaf Hammarby.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs