Örebro Futsal Club

Formstarkt Örebro slog Färjestad med 5-2

Torsdagen den 31 oktober tog Örebro emot Färjestad i Behrn Arena, matchen slutade 5-2 till hemmalaget efter ett tidigt ledningsmål.

· Publicerad: 31 oktober 2019 · 23.58.

Örebro Hockey är ett av SHL:s just nu bästa lag och kväll tog man säsongens tionde seger. Flest i hela SHL och man ligger på andra plats då Frölunda har bättre målskillnad. Gästade Färjestad hade inte någon chans när Örebro vann med 5-2.

Det var andra mötet mellan de bägge lagen och precis som förra gången vann Örebro stort. Sist de mötes var det även SHL-premiär för bägge lagen men matchen spelade då i Karlstad.

Annons ▾

Örebro chockade Färjestad med tidigt mål

Det sa pang direkt efter pucksläpp i Behrn Arena när Örebro chockade Färjestad. Efter 31 sekunders spel sköt Rasmus Rissanen ett skott som Marcus Svensson släppte retur på. Marcus Weinstock snappade upp retur och satte 1-0.

Örebro kunde ökat på ledningen i slutet av första perioden när man fick chansen spel fem mot tre. Men om Örebro har en svaghet så är det powerplay. Trots det stora överläget kunde man inte förvalta chansen man fick.

Dock fick inte Färjestad några medvindar av prestationen i boxplay när man gick in i andra perioden. Kristian Näkyvä kunde tidigt i andra skjuta 2-0 till Örebro och hans backkollega Rasmus Rissanen utökade ledningen till 3-0. Innan gästerna kunde reducera genom Victor Ejdsell.

Linus Öberg gjorde första SHL-målet

Innan andra perioden var slut skulle Örebro peta in ett mål till, Linus Öberg gjorde sitt första SHL-mål och gav Örebro en ledning på 4-1. I början av matchen hade det rått en förvirring då domarna trodde att Öberg var avstäng och inte skulle spela.

I tredje perioden satte Ludvig Rensfeldt spiken i kistan är han styrde in 5-1 och Örebro hade avgjort matchen. Färjestad kunde genom Carl Jakobsson sätta ett tröstmål men det var för lite för sent.

För Örebro väntar nu två bortamatcher, Skellefteå och Frölunda innan man åker hem och möter Malmö lördagen den 16 november.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs