Örebro Futsal Club

Malmö krossade ÖSK i jakten på SM-Guld

Lördagen den 2 november avgjordes Allsvenskan 2019 och Malmö FF hade chans på SM-Guld och gjorde vad de kunde men slutade ändå på andraplats.

· Publicerad: 2 november 2019 · 18.16.

Det blev ett dramatiskt avgörande i den allsvenska guldstriden. Malmö kunde vid seger samt förlust för Djurgården titulera sig svenska mästare. Men trots en storseger med 5-0 mot ÖSK slutade skåningarna på en andraplats i tabellen.

Djurgården kunde på bortaplan i Norrköping hämta upp ett underläge på 2-0 till 2-2 och tillslut vinna hela Allsvenskan. Stockholmarna kunde vinna serien med en marginal på enbart en poäng.

Annons ▾

Malmö körde över ÖSK

ÖSK har sen ett par omgångar tillbaka inte haft något att spela om men blev indraga i guldstriden. Detta då man först mötte de nyblivna svenska mästarna i förra omgång och Malmö i den sista.

Precis som mot en Djurgården blev ÖSK krossade av en maskin med segervittring. Malmö var ostoppbara och ÖSK kunde bara se på när de satte full fart från avspark. ÖSK fick ställa in sig på försvar direkt.

Efter ca 8 minuter utbröt ett jubel på läktaren när Norrköping tog ledningen hemma mot Djurgården. I den 11:e matchminuten kunde Malmö skicka in 0-1 genom Rasmus Bengtsson. Bortastå exploderade av flera tusen glada Malmösupportrar.

När Arnor Ingvi Traustason fyra minuter senare skickade in 0-2 fortsatte den vilda festen på läkaren. Samtidigt hade Norrköping ökat på till 2-0 hemma mot Djurgården.

Gästernas dominans fortsatte i andra halvlek

För ÖSK fortsatte misären i andra halvlek, man hade lyckats få stopp på Malmö offensiven men i den 57:e matchminuten kunde Søren Rieks enkelt rulla in bollen bakom Oscars Jansson.

Efter ca en timmes spel klev Malmös store profil Markus Rosenberg in leken och satte först 0-4 och sedan 0-5. Men till samtidigt nåddes publiken och lagen om nyheten att Djurgården hade kvitterat till 2-2 på Östgötaporten i Norrköping.

De bägge resultaten stod sig och guldfesten på Behrn förvandlades till ett enda stor antiklimax när Malmö förstod att de trots en förkrossande seger bara slutade på en andraplats. Örebro slutade på en niondeplats i årets allsvenska säsong.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs