Örebro Futsal Club

W.A.S.P. åker på världsturné – kommer till Örebro

Det amerikanska hårdrocksbandet W.A.S.P. meddelade under onsdagen att de beger sig ut på en världsturné. I september 2020 kommer de till Örebro

· Publicerad: 6 november 2019 · 19.09.
W.A.S.P under en konsert på Conventum 2017, nu kommer bandet tillbaka. Foto: Martin Avedal

Det amerikanska hårdrocksbandet W.A.S.P. åker ut på en världsturné. Lördagen den 19 september 2020 kommer de till Örebro och Conventum. Biljetter släpps imorgon torsdag den 7 november.

Namnet på turnén är 1984 to Headless World Tour och W.A.S.P. kommer spela många av de låtar som återfinns på gruppens fyra första album. Det är första gången som bandet framför låtar live från dessa alster tillsammans under samma konsert.

Annons ▾

Detta är W.A.S.P.

W.A.S.P. är ett amerikans hårdrocksband som bildades i Los Angeles 1982 av vokalisten och gitarristen Blackie Lawless. Han har sen starten var gruppens motor och frontfigur.

Bandet blev under 80-talet ökända för sina kontroversiella liveshower där bland annat Blackie Lawless kunde slänga rått kött på publiken. W.A.S.P. var från början förknippade med glam metal-genren men utvecklade snabbt en betydligt tyngre och mörkare stil än de övriga banden inom genren.

Blackie Lawless som numera är bekännande kristen vill med musiken kunna hjälpa människor genom att sprida positiva och upplyftande budskap. Lawless är också den ende kvarvarande originalmedlemmen i W.A.S.P.

Info konserten:

Plats: Conventum
Datum: 19 sep 2020
Tid: Dörr 19:00, konsert 20:00
Ålder: 18 år

Biljetterna släpps den 7 november och finns att köpa på: Tickster

FIKK - För att alla behövs