Örebro Futsal Club

Robin Kovacs uppges vara klar för Örebro

Örebro Hockey ska enligt uppgifter redan gjort klart med sitt första nyförvärv till kommande säsong. Det ska handla om Luleås forward Robin Kovacs.

· Publicerad: 8 november 2019 · 16.02.
Robin Kovacs firar ett mål mot Örebro tidigare i höst, nu uppges han vara klar för klubben. Foto: Martin Avedal

Luleås forward Robin Kovacs ska vara klar för Örebro Hockey. Detta kunde Sportbladet gå ut med under fredagseftermiddagen. Den 22-årige Kovacs ska ansluta till klubben nästkommande säsong.

Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson dementerar uppgifterna och säger följande till Sportbladet. — Det stämmer inte, vi har inte börjat med att se över truppen till nästa säsong.

Annons ▾

Detta är Robin Kovacs

Den 22-årige Stockholmskillen Robin Kovacs anslöt till Luleå Hockey inför säsongen 2017/2018. Detta efter att han tillbringat ett år i New York Rangers farmalag Hartford Wolf Pack. Sejouren i Nordamerika var inte så framgångsrik för Kovacs.

Bättre blev det när han kom till Luleå där han varit en av klubbens mer framträdande offensiva spelare. Under förra säsongen sköt han 11 mål och gjorde 33 poäng på 52 matcher. Robin Kovacs har Flemingsbergs IK som moderklubb men är fostrad i AIK.

Debuten i SHL skedde och med AIK säsongen 2012/2013 men det blev bara en match. Under 2015/2016 tillhörde Robin Kovacs Rögle och spelade ett par matcher i SHL men blev utlånad till AIK och Hockeyallsvenskan där han gjorde 21 mål och 34 poäng på 44 matcher.

Örebro Tribune tycker till

Detta är enbart ett rykte, som dock kommer från en säker källa. Skulle det stämma att Robin Kovacs är klar för klubben är detta ett bra nyförvärv. Och Örebro har tidigare varit lyckosamma när man värvat spelare med backgrund i både Luleå och AIK.

Robin Kovacs har bland annat varit lagkamrat med de nuvarande Örebrospelarna Jonathan Andersson och Max Lindholm. Framför allt Andersson som spelade i AIK mellan 2011 – 2017.

I Robin Kovacs får Örebro en ung och offensivt tänkande forward som fortfarande kan utvecklas och har erfarenhet från spel i SHL och AHL. Örebro kan även erbjuda Kovacs en språngbräda till Nordamerika, något som de senare åren varit tydligt i klubben då många spelare lämnar för NHL och AHL.

FIKK - För att alla behövs