Örebro Futsal Club

Hård och snabb spelning av At the Gates

Fredagen den 8 november spelade metalbandet At the Gates på Frimis Salonger i Örebro. Publiken bjöds på en snabb och hård spelning.

· Publicerad: 9 november 2019 · 23.41.

Fredagen den 8 november spelade det kultförklarade svenska death metal-bandet At the Gates på Frimis Salonger i Örebro. Som förband hade man med sig Mjölbybaserade VANHELGD.

At the Gates bildades i Göteborg i början av 90-talet och kom att bli pionjärer inom det så kallade The Gothenburg sound. Bandet fick sitt stora genombrott 1995 med albumet Slaughter of the Soul men splittrades bara ett år senare.

Annons ▾

Både gammalt och nytt från At the Gates

At the Gates gjorde comeback under slutet av 2000-talet och släppte 2014 At War with Reality som är första albumet sen Slaughter of the Soul. 2013 spelade man på Metallsvenskan i Örebro och 2015 på Ritz Nightclub.

Spelningen på Frimis Salonger var alltså den första sen spelningen 2015 och man har hunnit med att släppa ett till album To Drink From The Night Itself. At the Gates klev på scenen runt 22.10 och levererade direkt en käftsmäll utan dess like.

Första låten var titelspåret från senaste albumet To Drink From The Night Itself. Därefter följde man upp med klassikern Slaughter of the Soul från kultskivan med samma namn. Titelspåret från At War with Reality spelades som låt nummer tre. Man kan säga att det var en bra dos med nytt och gammalt.

En snabb och hård spelning

At the Gates satte tonen direkt och slog aldrig av på takten, bandet bjöd publiken på en snabb och hård spelning. Precis som tidigare besök så svek man inte publiken.

Här kommer ett par bilder från kvällen när At the Gates besökte Örebro och spelade på Frimis Salonger.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs