Örebro Futsal Club

Örebro Hockey vann stökig match mot Malmö

Lördagen den 16 november tog Örebro emot Malmö i vad som kom att bli en stökig match, Örebro kunde tillslut vinna och Sakari Salminen blev matchhjälte.

· Publicerad: 16 november 2019 · 23.08.

SHL-säsongen drog igång igen i torsdag efter ett kort uppehåll. Örebro som innan uppehållet var ett av topplagen i ligan förlorade mot Frölunda. Ikväll tog man emot Malmö på hemmaplan i Behrn Arena.

Det blev en tjurig och stökig match där Malmös retstickor Fredrik Händemark och Emil Sylvegård som vanligt märkte ut sig. Men Örebro som fick en bra start och blev tillbaka trycka av Malmö men kunde tillslut avgöra genom Sakari Salminen. Matchen slutade 3-2 till Örebro.

Annons ▾

Supporterklubben 14-3 firade 10 år

Det var också en speciell match för Örebros trogna supporterklubb 14-3. De firade nämligen 10 år som officiell supporterklubb. Det var exakt 10 år sen på datumet som man grundades.

14-3 precis som Örebro Hockey kanske inte riktigt skulle tänka sig att klubben skulle så här 10 år senare vara ett topplag i SHL. Vilket man faktiskt är.

Och Örebro fick en drömstart på matchen mot Malmö när Aaron Irving redan efter 3:22 kunde skicka in 1-0 till hemmalaget. Shane Harper ökade på ledningen till 2-0 efter 7:29. Örebro skulle gå till periodpaus med två gjorda mål mot noll.

Malmö spelade upp sig och tog över

Gästerna Malmö skulle under andra perioden spela upp sig och tog över spelet. Man spelade tufft och försökte krypa in under skinnet på Örebro. Emil Sylvegård var ständigt närvarande framför Örebros målvakt Dominik Furch.

Efter ca åtta minuter spel i andra kom gästernas reducering genom Jesper Jensen Aabo. Han sköt ett skott som retfullt letade sig förbi Furch som så många gånger förut gjorde en bra match. Malmö hade tagit kommandot i matcher och skulle trycka på för en kvittering.

Fyra minuter i tredje perioden skulle Malmö genom Fredrik Händemark kvittera och faktiskt helt ta över spelet från Örebro. Bland annat hade inte hemmalaget kunnat utnyttja spel i powerplay.

Sakari Salminen avgjorde för Örebro

Efter Malmös kvittering inträffade en intressant situation, Kristian Näkyvä ett skott som nästan letade sig igenom Malmös försvar. Pucken hamnade bakom Lars Volden men kom aldrig över mållinjen.

Trots att Malmö hade kommandot fick Örebro en tekning i offensiv zon där Ryan Stoa hittade Aaron Irving som i sin tur passade Mathias Bromé. Pucken kom till Sakari Salminen som gick på mål och la in den i nätmaskorna. Örebro hade tagit ledningen igen.

Därefter var det Malmös tur att nästa ha en puck i målet men den gled längst mållinjen innan Furch kunde ta den med handsken. Örebro kunde hålla ifrån och genom hårt arbete lyckades man hålla Malmö borta från målprotokollet en tredje gång. Segern innebär att Örebro i nuläget toppar tabellen i SHL med en poäng till godo på tvåan Luleå.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs