Örebro Futsal Club

Örebro i fortsatt serieledning efter seger mot Linköping

Torsdagen den 21 november tog Örebro emot Linköping i Behrn Arena, matchen slutade 2-1 till hemmalaget efter att Mathias Bromé avgjort på straff.

· Publicerad: 22 november 2019 · 00.26.

Örebro Hockey är just nu Sveriges bästa hockeylag, efter lördagens hemmaseger mot Malmö gick man upp i topp. Ikväll tog man tre nya poäng mot gästade Linköping och kunde befästa serieledningen.

Stor matchhjälte blev Mathias Bromé som kunde avgöra på straff i början av andra perioden. Även Dominik Furch gjorde en bra match och räddade 28 av 29 skott.

Annons ▾

Örebro tog ledningen i avslagen första period

Örebro skulle ta ledningen mot Linköping under första perioden. Kristian Näkyvä kunde i powerplay skjuta in 1-0 efter ca fem minuters spel. Det blev en relativt avslagen period där Örebro styrde spelet.

Hemmalaget kunde vid flera tillfällen låsa fast gästerna i egen zon och skapa press. Men Linköping skulle få kontakt när Samuel Lofquist kvitterade med ca fem minuter kvar av perioden.

Mathias Bromé sänkte Linköping med en straff

Linköping inledde andra perioden med ett powerplay men släppte till och Mathias Bromé fick ett friläge. Han blev hakad och domare blåste straff. Bromé gjorde inga misstag och kunde snyggt sätta 2-1 bakom Jonas Gustavsson.

Därefter var det Linköpings tur att sätta press på Örebro och låsa fast dem i egen zon. Men det var också enbart i andra perioden detta inträffade. I tredje perioden var det Örebro som var det bättre laget även om Linköping spelade upp sig.

Örebro sköt 17 skott i tredje perioden men Jonas Gustavsson räddade flera stycken av dem och höll på ett sätt ner siffrorna. En av anledningar till övertaget var att Örebro hade tre powerplay i sista perioden.

Örebro är kvar i serieledning

Efter segern mot Linköping är Örebro i fortsatt serieledning i SHL. Närmast ligger Frölunda och Luleå med 38 poäng vardera, Örebro har 40 poäng. Frölunda tog ikväll en förkrossade seger mot bottenlaget Leksand med 7-1.

Och just Linköping som Örebro slog ikväll återfinns i botten tillsammans med nykomlingarna Leksand och Oskarshamn. Det är fyra poäng som skiljer Östgötaklubben från de övriga två. Även Oskarshamn förlorade ikväll då de blev slagna av Skellefteå på hemmaplan med 2-5.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs