Örebro Futsal Club

Örebro Volley tillbaka i toppen efter seger mot Svedala

Örebro Volley är tillbaka i serieledning efter att besegrat Svedala hemma i Idrottshuset. Det slutet 3-0 i set men gästerna bjöd upp till dans.

· Publicerad: 1 december 2019 · 19.25.

Förra helgen förlorade Örebro Volley borta mot Engelholm och tappade där med serieledningen. Idag tog man tillbaka den genom att hemmaslå Svedala med 3-0 i set.

Svedala är ett ung och kortväxt lag som ligger sist i tabellen. På förhand skulle detta vara en enkel match för Örebro. Men skånskorna bjöd upp till bra motstånd men samtidigt valde coach Jonas Svantesson att vila några av sina nyckelspelare.

Annons ▾

Örebro såg ut att gå mot en enkel seger

Till en början såg det ut som att Örebro skulle ta hem det här relativt enkelt. Första set slutade 25-13, en förkrossande seger där ändå Svedala började piggt men Örebro kunde ta över och dominera setet ut.

De resterande seten blev betydligt jämnare, andra set slutade 25-19 och tredje 25-23. Under det tredje setet bjöd Svedala verkligen upp, man tog en stor ledning som Örebro fick äta upp innan man stretade emot i slutet av setet. Gästerna gjorde en helt okej match men hade Örebro valt att toppa skulle antagligen resultatet blivit annorlunda.

Svantesson valde som sagt låta några av sina yngre spelare eller veteraner att få mer speltid idag. Bland annat spelade den unge Liberon Catarina Cooper hela matchen och gjorde det bra. Även Ewelina Granberg fick mycket med speltid mot slutet av matchen. Veteranen Jonna Nilsson fick också spela mycket idag.

Svedala kvar i botten, Örebro i topp

Örebro Volleys seger resulterade i att man återtog serieledningen i tabellen. Dock har Engelholm en mindre match spelad och dessa två lag möts om två veckor i Idrottshuset. En topp match väntar alltså i nästa hemmamatch för Örebro.

För Svedala är det här en säsong man nog vill glömma. Det är samma klubb som utmanade Örebro i en tuff semifinal för ett par år sen. Nu ligger man sist i tabellen med nio raka förluster.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs