Örebro Futsal Club

Uddlöst Örebro föll tungt mot Djurgården

Lördagen den 30 november tog Örebro emot Djurgården i Behrn Arena, det blev en tung förlust för hemmalaget när gästerna vann med 2-5.

· Publicerad: 1 december 2019 · 00.00.

Det blev ingen munter kväll i Behrn Arena när Örebro tog emot Djurgården. I alla fall ingen munter kväll om du tog på dig rött och vitt och förväntade dig att ditt lag skulle fortsätta att vinna.

Vad som på förhand såg ut att kunna bli en toppmatch blev ett tungt fall för hemmalaget. Speciellt när gästerna från första tekniken totalt styrde spelet i tre perioder. Örebro såg trötta och uddlösa ut, att laget spelade tre matcher på en vecka kan absolut spelat stor roll.

Annons ▾

Djurgården inledde bäst och tog ledningen

Stjärnspäckade Djurgården har satsat stort inför säsongen och har bland annat plockat in NHL-meriterade Patrik Berglund. Men efter en fin säsongstart började det knacka i maskineriet och laget tappade formen.

Inför mötet med Örebro kom man med två raka segrar i bagaget. Dock därförinnan hade man 6 raka förluster. Örebro i sin tur har de senaste månaden varit ett av seriens bästa lag.

Men i kvällens match såg Örebro trötta ut, det var ett uddlöst lag som klev ut på isen. Och Djurgården var snabba med att utnyttja detta, redan efter två minuters spel kunde förre Örebrospelare Michael Haga sätta 0-1. Innan första perioden var slut hade Linus Hultström utökat till 0-2.

Släkten är alltid värst

I början av andra perioden tändes ett hopp för Örebro. Shane Harper kunde sno till sig pucken och servera Joonas rask som satte 1-2 bakom Niklas Svedberg. Men glädjen blev inte långvarig då Djurgården kunde öka på sin ledningen tre minuter senare.

Man brukar säga att släkten är värst och när gästerna satte 1-3 var det förre Örebrospelaren Anton Hedman som var sist på pucken. Två spelare med förflutet i Örebro hade nu gjort mål på sin gamla klubb. Djurgården var inte klara där, Niclas Bergfors kunde retsamt skicka in 1-4 innan andra perioden var över.

Tredje perioden blev avslagen där Djurgården mest spelade av matchen. Glenn Gustavsson kunde sätta ett tröstmål men det var för lite för sent. Gästerna kunde dessutom punktera matchen när Sebastian Strandberg gjorde säsongen första mål i tom bur. Slutresultatet skrevs till 2-5 och gästerna fick åka hem med tre nya poäng.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs