Örebro Futsal Club

Aaron Irving sänkte Leksand med två mål

Tisdagen den 17 december tog Örebro Hockey emot Leksand i Behrn Arena. Hemmalaget kunde vinna med 4-2 efter två mål från Aaron Irving.

· Publicerad: 17 december 2019 · 23.39.

Aaron Irving blev stor matchhjälte med sina två mål när Örebro Hockey hemmaslog Leksand med 4-2. Irving kunde i tredje perioden slå till med sitt andra mål när matchen stod och vägde. Målet blev matchvinnande och Örebro tog tre nya poäng.

Det var toppen mot botten ikväll när de gamla allsvenskarivalerna drabbade samman i det första mötet i Behrn Arena för säsongen. Leksand som är nykomlingar ligger näst sist men lyckades under andra perioden skaka Örebro som var i behov av poäng.

Annons ▾

Örebro tog ledningen i första perioden

Det var hemmalaget som inledde bäst och kunde i mitten av första perioden ta ledningen genom Jordan Boucher. Det var kanadensarens blott andra mål denna säsong. Men rubrikerna efter matchen skulle dock handla om hans matchstraff han drog på sig under andra perioden.

Örebro spelade dock bra i första perioden och backen Aaron Irving öka på ledningen till 2-0 med ca fyra minuter kvar av perioden. Leksand som såg trögt ut vakande under andra perioden och kunde genom Spencer Abbott trycka in reduceringen.

Sen uppstod den situation framför Leksands målet där Jordan Boucher cross-checkande Mattias Ritola i ansiktet. Matchstraff på Boucher och Leksand kunde i efterspelet kvittera genom Martin Karlsson. Gästerna hade vänt 2-0 till 2-2.

Aaron Irving sänkte Leksand i tredje perioden

Det blev ingen fin-hockey som de bägge lagen bjöd på ikväll. En fysik tuff match med mycket kamp. När matchen stod i och vägde i tredje perioden klev den kanadensiske backen Aaron Irving fram och avgjorde med sitt andra mål.

Inne på isen fanns Max Lindholm som efter att varit utlånad till BIK Karlskoga åter fanns i laguppställningen. Lindholm passade fram till Irvings första mål och gjorde en bra match. Han kanske mådde bra av att få spela i Hockeyallsvenskan ett tag.

Mathias Bromé kunde i tom kasse punktera matchen då han sköt in 4-2. Detta innebär att Örebro tog tre nya poäng och Leksand får fortsätta att slita i botten. Glädjande för dem kan vara att även Oskarshamn förlorade. Örebro kliver efter segern upp på en tredjeplats i tabellen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs