Örebro Futsal Club

KIF Örebro lånar Nellie Lilja från FC Rosengård

KIF Örebro meddelade under måndagen att klubben lånar mittfältaren Nellie Lilja från FC Rosengård. Lilja var under förra säsongen utlånad till LB07.

· Publicerad: 6 januari 2020 · 18.02.
Nellie Lilja (till höger) under en match mellan LB07 och KIF Örebro förra året. Foto: Martin Avedal

KIF Örebro lånar mittfältaren Nellie Lilja från FC Rosengård. Detta kunde klubben under måndagen bekräfta. 20-årige Lilja var under förra säsongen utlånad till LB07 där det blev 15 matcher i Damallsvenskan.

— I KIF Örebro får jag en välfungerande klubb med god ordning där det läggs mycket engagemang på oss spelare, både på och utanför planen. Detta säger Nellie Lilja på klubbens hemsida.

Annons ▾

Detta är Nellie Lilja

Nellie Lilja är född 1999 och har Malmöklubben Husie IF som moderklubb. Hon anslöt till Limhamn Bunkeflo 2014 när klubben befanns sig i Elitettan. Men 2017 blev hon värvad av storklubben FC Rosengård men blev utlånad till LB07 igen.

Efter att ha representera Rosengård under 2018 blev hon på nytt utlånad till Limhamn Bunkeflo under 2019. Den Malmöbaserade klubben åkte ur Damallsvenskan förra året och nu kan KIF meddela att de lånar i den 20-årige mittfältaren.

— Vi är väldigt glada att kunna få hit Nellie. Det var en spelare vi prioriterade tidigt och jobbat länge för att få hit, innan det kunde bli klart. Hon är en bra central mittfältare som är både stark i defensiven och samtidigt offensiven vilket vi behöver, säger tränaren Martin Skogman.

Nellie Lilja har representerat U23-landslaget

Kontrakt med Lilja gäller under säsongen 2020 och mittfältaren kommer att ansluta under januari. På klubbens hemsida säger sportchefen Jonas Karlberg följande om nyförvärvet.

— I Nellie får vi in ytterligare en tvåvägsspelare med hög arbetskapacitet. Nellie passar in i vår värvningsstrategi som går ut på att plocka in unga talangfulla och utvecklingsbara spelare. I LB07 visade hon nu senast att hon är en spelare för OBOS Damallsvenskan, i vilken hon redan spelat många matcher sin unga ålder till trots.

— Hon är dessutom en mycket lovande spelare i det svenska U23-landslaget. Vi är övertygade om att hon kommer kunna bidra mycket till KIF Örebro kommande säsongen, och ta ytterligare kliv i sin personliga utveckling och därmed även bidra till utvecklingen i KIF Örebro, avslutar Jonas Karlberg med.

FIKK - För att alla behövs