Örebro Futsal Club

JVM-hjälten Linus Öberg sköt hem segern till Örebro

Torsdagen den 9 januari spelade Örebro första hemmamatchen för året i Behrn Arena och för motståndet stod Växjö, Linus Öberg blev stor matchvinnare åt ÖHK.

· Publicerad: 9 januari 2020 · 23.40.

Torsdagen den 9 januari tog Örebro Hockey emot Växjö i vad som kom att bli decenniets första hemmamatch för Örebro. Med i truppen igen fanns Linus Öberg som i söndags sköt hem JVM-bronset till Sverige.

Samme Linus Öberg skulle även stå i fokus ikväll både innan och efter matchen. Inför hyllades han för insatserna i JVM och efter matchen var han den som sköt hem segern till Örebro. Målet kom när det bara var 57 sekunder kvar av tredje perioden.

Annons ▾

Örebro tog ledningen i en medioker tillställning

Kvällens drabbning blev inte någon direkt underhållning av hög klass. Det var två framstarka lag som möttes men ändå blev första perioden ganska händelsefattig och de vassa målchanserna uteblev trots att Örebro fick spela fem mot tre.

Det var först i andra perioden som det började hända saker. Örebro kunde ta ledningen ca tre minuter in genom backen Kristian Näkyvä. Pucken letade sig igenom både medspelare och motståndare innan den hämnade i nätmaskorna bakom stabile Viktor Fasth.

Växjö skulle dock komma tillbaka och det var Roman Horak som visade vägen. Han sjönk ner långt framför Dominik Furch och prickskjuta in 1-1, ett resultat som stod sig länge innan en viss Linus Öberg klev in i handlingen.

Linus Öberg sänkte Växjö med ett sent mål

Tredje perioden blev precis som första även den händelsefattig där lagen spelade avvaktande. Växjö var det spelade laget som inte riktigt lyckade skapa de där farliga målchanserna. Det kändes som matchen skulle gå till övertid.

Men då klev han fram Linus Öberg, kille som sköt hem JVM-brons till Sverige skulle även fixa tre poäng till Örebro. Även om domarna skulle skärma hemmapubliken med att första ringa på målet, som blev godkänt.

Segern för Örebro innebär att de nu kliver upp på en tredjeplats i tabellen efter att Frölunda ikväll förlorade borta mot Skellefteå AIK. På lördag kommer just Frölunda på besök i vad som på förhand är en toppmatch med två topplag i SHL.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs