Örebro Futsal Club

Comeback i KIF Örebro för Frida Skogman

KIF Örebro kunde under fredagen meddela att Frida Skogman gör comeback i klubben efter ett års frånvaro, Skogman tog en paus då hon skulle bli mamma.

· Publicerad: 10 januari 2020 · 19.18.
KIF Örebro - Kungsbacka

KIF Örebro kunde under fredagen meddela att den rutinerade försvararen/mittfältaren Frida Skogman gör comeback i klubben. Gift med tränaren Martin Skogman tog hon under 2019 paus från fotbollen då hon väntade barn.

— Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till fotbollen igen och att göra det i KIF Örebro är helt perfekt. Så besviken som jag var när vi åkte ut 2017, och sen den glädjen när jag valde att stanna kvar och spela upp laget i OBOS Damallsvenskan igen så känns det extra kul att återigen få vara en del av just KIF nu efter att vi fått vår son Noel, säger Frida Skogman på klubbens hemsida.

Annons ▾

Frida Skogman kom till KIF Örebro 2017

Frida Skogman som tidigare hette Svensson i efternamn kom till KIF Örebro inför säsongen 2017. Hon hade bakom sig fyra säsongen i Eskilstuna United och anlände till klubben som en rutinerad försvare.

Första säsongen i klubben slutade med degradering till Elitettan men när KIF siktade återtåg 2018 var Frida Skogman en av de viktigaste nyckelspelarna i laget. Nu kommer hon att få axla den rollen igen när hon gör comeback.

— Vi är väldigt nöjda med att Frida väljer att göra comeback hos oss. Hon var en av våra mest tongivande spelare under 2018, när vi tog klivet upp igen till OBOS Damallsvenskan. Utöver att vi i Frida får en av seriens bästa huvudspelare, så får vi en väldigt bra person som gör avtryck både på och utanför planen, säger Stefan Ärnsved, tränare i KIF Örebro.

Truppen börjar ta form

Med Frida Skogman i truppen börjar den att bli komplett, i alla fall om man får tro KIF Örebro. På klubbens hemsida skriver man att de jobbar med att få till en potentiell sista pusselbit.

Jonas Karlberg sportchef i KIF Örebro uttrycker också stor glädje över att Frida Skogman valt att göra comeback och valt att fortsätta i KIF.

— Med Frida får vi precis som 2018 in välbehövlig rutin och eliterfarenhet i en ung trupp, samtidigt som hon får en bra och professionell träningsmiljö att påbörja sin återupptagna fotbollskarriär i. Hon är en allroundspelare som kliva in som försvarare, mittfältare och rent av anfallare. Det här är win-win för båda parter.

FIKK - För att alla behövs