Örebro Futsal Club

Fjärde raka för Örebro när Frölunda besegrades

Lördagen den 11 januari var det toppmatch i Behrn Arena när Örebro tog emot Frölunda. Hemmalaget vann med 5-3 efter två mål av Mathias Bromé.

· Publicerad: 11 januari 2020 · 22.36.

Örebro efter tillbaka på rätt spår efter att han tagit fjärde raka segern ikväll när Frölunda besegrades med 5-3. Segern grundlades i andra perioden när Örebro gick från 2-0 till 4-0.

Huvudpersoner i kvällens match blev bland annat Mathias Bromé som gjorde två mål för Örebro. Men även Joonas Rask och Jordan Boucher som gjorde viktiga mål samt att andre målvakten Jonas Arntzen fick starta och vinna.

Annons ▾

Mathias Bromé visade vägen i powerplay

Torsdagens match mot Växjö blev sömnig och händelsefattig men ikväll var tempot betydligt högre. Och det var Örebro som inledde bäst, Mathias Bromé kunde redan efter två minuter skicka in ledningsmålet i powerplay.

Och ca 10 minuter senare låg samme Bromé bakom 2-0 när han vann men puck i mittzonen och hittade Ryan Stoa som kunde snygg servera Shane Harper. Frölunda hade inte riktigt vaknat än utan hade svårt att hänga med.

I andra perioden skulle först Joonas Rask och sen Jordan Boucher kliva fram och måla. Det var två stycken spelare som verkligen behövde göra mål. Speceillt Boucher som haft en tung säsong med två långa avstängningar.

Frölunda fick putsa till resultatet i tredje

När de bägge lagen klev ut på i isen i den tredje perioden var matchen nästa helt avgjord. Ett så väl fungernade lag som Örebro skulle inte tappa en 4-0 ledning men trots detta fick Frölunda putsa till resultatet.

Max Friberg sköt både 4-1 och 4-2 innan Frölunda chansade och tog ut målvakten. I en närkamp i mittcirkeln kunde Joonas Rask peta fram pucken till Mathias Bromé la i en växel och åkte från sin spelare och satte 5-2 i tom kasse.

Förre Örebrospelaren Joel Mustonen kunde med 17 sekunder sätta ett till tröst mål för Frölunda men matchen var redan avgjord. I och med segern befäster Örebro sin tredjeplats och skaffar sig ett fyrapoängsförsprång på just kvällens motståndare Frölunda.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs