Kastade smällare mot polis – greps på plats

Ett flertal ungdomar ska blivit avisade från en restaurang i centrala Örebro, därefter kom de tillbaka och kastade smällare mot restaurangen.

· Publicerad: 12 januari 2020 · 19.38.
Polis-Arkiv-Strömpis-Örebro
Arkivbild

Det var klockan 17:30 på söndagseftermiddagen som polis blev larmade till en restaurang i centrala Örebro. Där skall ett par ungdomar kastat smällare mot restaurangen och när polisen dök upp kastade man även mot dem.

Enligt uppgifter skall efter flertal ungdomar blivit avisade från restaurangen och därefter kommit tillbaka och kastat in smällare i lokalen. Polisen blev larmade till platsen och totalt skickades tre enheter dit.

Annons ▾

Kastade smällare mot polisen

När polispatrullerna anlände skall en av ungdomarna kastat en smällare mot en av poliserna varpå denne fick ont i örat och fick uppsöka läkarvård. Den misstänkte gärningsmannen kunde därefter gripas ett par hundra meter bort från restaurangen.

I nuläget är denne misstänkt för grovt våld mot tjänsteman och är fortfarande frihetsberövad. Polisen har även tagit in ett vittne, och man valde även att stanna kvar på platsen fram till klockan 19.00. För ett par veckor sen hände en liknade incident mot en restaurang vid Behrn Arena.

FIKK - För att alla behövs