Örebro Futsal Club

Stabil insats mot Lund gav Örebro Volley tre poäng

Söndagen den 12 januari tog Örebro Volley emot Lund i Idrottshuset, man kunde vinna med 3-0 i set efter en stabil insats.

· Publicerad: 12 januari 2020 · 18.44.

Söndagen den 12 januari tog Örebro Volley emot Lund och vann matchen med 3-0 i set. Saknades idag gjorde colombianskan Ivonee Montaño och Diana Lundvall. Men Örebro skulle trots detta ändå vara det bättre laget på pappret.

Lund som har en tunn trupp kunde trots underläget störa Örebro och hade vid ett par tillfällen ledningen i två av seten. Örebro kunde dock utan att slita ut sig spela hem matchen helt på rutin. Man valde också att ge speltid till några av de yngre spelarna i laget.

Annons ▾

Örebro krossade Lund under andra set

Dagens match blev jämnare än vad man först förespådde, Lund skulle under första set ta ledningen medan Örebro fick jaga ikapp. Det var först efter resultatet 17-17 som maskinen Örebro vaknade och till slut kunde ta hem setet med 25-17.

Istället skulle kvällens kross komma i andra set då Örebro var fullkomligen överlägsna Lund. Setsiffrorna skrevs till 25-10 och det var i slutet av setet som gästerna gjorde sin tionde poäng, men de blev egentligen aldrig insläppta.

Tredje set påminde mycket om det första, Lund gick ut starkt och kunde ta ledningen och Örebro fick återigen jaga. Men vid setsiffrorna 15-15 vaknade hemmalaget och därefter körde maskinen återigen över gästerna.

Örebro är kvar på en andraplats

För Örebro innebar segern att de ligger kvar på en andraplats i tabellen, två poäng efter Engelholm som fortfarande är obesegrade. För Örebro väntar Linköping i nästa omgång. Den matchen spelas hemma om två veckor, den 26 januari.

Där i mellan ska det spelas Grand Prix och det kommer avgöras helgen den 18-19 januari. Örebro Volley är ett av lagen som kommer delta, och man var tillsamman med Engelholm redan kvalificerade. Grand Prix ses som det nästa största att vinna inom svensk volleyboll men är också en mötesplats för alla involverade inom sporten.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs