Örebro Futsal Club

Erik Björndahl klar för ÖSK – lämnar Degerfors

Idag blev det klart att Erik Björndahl ansluter till ÖSK Fotboll, han lämnar Degerfors och i motsatt riktning går Johan Bertilsson.

· Publicerad: 15 januari 2020 · 18.40.
Erik Björndahl under sin tid i BK Forward. Foto: Martin Avedal

ÖSK Fotboll värvar anfallaren Erik Björndahl från Degerfors, i motsatt riktning går Johan Bertilsson. Detta blev officiellt under onsdagen men rykten om övergången började sprida sig i början av veckan.

Den 29-årige Erik Björndahl ät född och uppvuxen i Örebro men det är först nu han kommer att representera ÖSK samt spela i Allsvenskan. Björndahl är en BK Forward-produkt som spelade i klubben från 1995 till 2017.

Annons ▾

— Vi är väldigt glada att kunna hälsa Erik välkommen till klubben. Jag har följt honom under hela hans karriär och han har haft två starka säsonger i Superettan där han förra året vann skytteligan, säger Axel Kjäll på klubbens hemsida.

Erik Björndahl vann skytteligan i Superettan

Erik Björndahl lämnade BK Forward för spel i den klassiska Degerfors säsongen 2018. Där lyfte han spelet till en ny nivå och vann bland annat skytteligan 2019 med 20 gjorda mål.

— Erik är duktig i offensivt straffområde, stark i duellspelet och en spelare som gör sin omgivning bättre. Han är en person som kommer passa perfekt in i vår grupp med sin förmåga att sprida energi både på och utanför planen, fortsätter Axel Kjäll med.

— Jag är såklart väldigt nöjd och det är superkul att vara här. Det känns helt rätt att gå till ÖSK och jag har velat det här hela tiden. För mig som örebroare har drömmen och målet alltid varit att få spela här ute på Behrn Arena. Det är även ett bra steg i min karriär och jag är väldigt glad att vara en ÖSK-spelare, säger Erik Björndahl om att få spela i ÖSK.

Johan Bertilsson lämnar för spel i Degerfors

Erik Björndahl har skrivit på för tre år, samtidigt går Johan Bertilsson i motsatt riktigt. Den 31-årige mittfältaren kom till ÖSK 2018 efter att spelat fem matcher i Dalkurd. Bertilsson har tidigare spelat i Degerfors, först mellan 2007-2010 och blev även utlånad till klubben 2013.

— Vi vill tacka Johan för hans tid i klubben. En spelare som alltid gjort sitt bästa både på och utanför planen och bidragit till truppen. Vi önskar honom lycka till i sin framtida karriär, säger Axel Kjäll på ÖSK:s hemsida.

FIKK - För att alla behövs