Örebro Futsal Club

Örebro GP-mästare efter prestigeseger mot Engelholm

Under helgen avgjordes Grand Prix i volleyboll för Sveriges Elit och Örebro Volley vann guldet på damsidan efter att besegrat Engelholm

· Publicerad: 19 januari 2020 · 22.27.
Foto: Robert Boman

Örebro Volley är nya Grand Prix-mästarinnor, efter en tresetare mot dominanten Engelholm bröt äntligen Örebro den mäktiga svit som skånskorna hade.

— Det känns helt otroligt, jag vet inte vad jag ska säga. Vi gjorde exakt som vi hade planerat, exakt det som stod i vår taktik. Alla var fokuserade och spelade bra. Vi gjorde fantastiskt bra i serve- och block-spelet, kanske det bästa vi någonsin presterat, säger Örebros Iida Murto efter matchen.

Annons ▾

Engelholm hade vunnit 21 raka matcher

Det var en imponerade svit som skånskorna hade på Örebro Volley. Inför dagens match hade Engelholm 21 raka segrar mot Örebro, de hade även tagit fem raka Grand Prix-Guld.

Men allt ta slut och idag kunde äntligen Örebro bryta Engelholms mäktiga svit, laget var också in för matchen obesegrade i Elitserien. Örebro vann med 3-0 i set och siffrorna skrevs till 19-25, 19-25 samt förkrossande 15-25 i tredje set. Ivonee Montano gjorde 18 poäng för Örebro.

— Vi gör inte jättebra ifrån oss i servemottag och får inte upp bollen dit vi ska. Örebro spelar otroligt bra idag, massa credd till dom. Det suger att förlora, sa Engelholms Julia Nilsson efter matchen.

Örebro Volleys lagkapten Josephine Tegenfalk sa följande efter att klubben bärgat sitt första GP-Guld sen 2007.

— Det känns så jävla skönt att vi besegrade dem. Och på det sätter vi gjorde det också… Jag är nästan i chock, för vi var så bra. Det betyder så mycket att vi äntligen lyckats bryta den här trenden.

Örebro Volley GP-mästare 2020. Foto: Robert Boman

FIKK - För att alla behövs