En gripen efter vansinnesfärd på Väster i Örebro

Polisen kunde under torsdagseftermiddag gripa en man efter en vansinnesfärd i västra Örebro, mannen misstänk för flera brott.

· Publicerad: 23 januari 2020 · 16.35.
Foto: Pressbilden

Det var på torsdagseftermiddagen som polisen kunde gripa en man på Väster efter att denne inte stannat på polismans tecken. Polisen misstänker att föraren var påverkad av alkohol eller narkotika.

Enligt uppgifter från ett vittne som Örebro Tribune varit i kontakt med ska föraren av bilen kört på gångvägen vid Karlsgatan på Väster med ett punktera framdäck.

Annons ▾

— Jag fick väja på en liten innergata för en bil som saknade ena framdäcket så det bara gnistrade när dem vrålade fram och bakom sig hade dem civilpolisen, säger vittnet till Örebro Tribune.

Kunde stoppas på Norrgatan

Färden slut vid korsningen Nobelgatan och Norrgatan. Föraren kunde snabbt gripas och beläggas med handfängsel. Polisen tog även identitetsuppgifter på passageraren. Polisen har även genomfört en husrannsakan på det aktuella fordonet.

Det är i nuläget oklart varför föraren och dennes passagerare inte stannade för polispatrullen. Men mannen som körde bilen ska orsakat skador på bland annat gräsmattor runt Karlsgatan.

Foto: Pressbilden

FIKK - För att alla behövs