Örebro Futsal Club

Örebro föll tungt mot Brynäs efter individuella misstag

Torsdagen den 30 januari tog Örebro emot Brynäs, det blev en tung förlust för hemmalaget då slutresultatet skrevs till 3-6.

· Publicerad: 30 januari 2020 · 23.42.

Ett ofokuserat Örebro föll tungt hemma mot Brynäs med 3-6. Detta efter att hemmalaget gjort för många individuella misstag vilket straffade sig mot ett pigg och hungrigt Gävlelag.

Stora matchhjältar i Brynäs blev Anton Rödin med ett mål och två assist samt Greg Scott med två mål och en assist. Där även Emil Molin blev tvåmålsskytt efter att han punkterat matchen med ett mål i tom kasse. I Örebro gjorde Ryan Stoa ett mål och två assist.

Annons ▾

Stefan Warg bjöd in Brynäs i matchen

Örebro fick en mardrömsöppning på kvällens drabbning mot Brynäs. Redan efter tre minuter kunde Greg Scott ge gästerna ledningen. Men Örebro svarade snabbt när Lucas Pilö satte kvitteringen, och i powerplay kunde Ryan Stoa ge hemmalaget ledningen med 2-1.

Men direkt efter på tekning kunde Brynäs kvittera genom Anton Rödin. Det var Örebros back Stefan Warg som la en dålig bakåtpass som Rödin höll sig framme på. Jonas Arntzen i Örebromålet var chanslös och fick se sig besegrad.

Kvällen skulle inte bli så mycket roligare för Arntzen. Resultatet 2-2 stod sig in till andra perioden där Brynäs genom två powerplay skulle ta kommandot i matchen. Både Adam Brodecki och Molin skulle bli målskyttar efter varandra och sköt ut Arntzen ur kassen som ersattes med Dominik Furch.

Nytt puckslarv bäddade för Emil Molin

Innan andra perioden tog slut skulle Greg Scott öka på ledningen till 2-5 för Brynäs och när tredje perioden drog igång var det rejäl uppförsbacken för Örebro.

Och gästerna spelade bra, de försvarade sig skickligt och kunde manövrera bort Örebros tama anfallsförsök. Örebro hade också svårt att hitta rätt med sina passningar ikväll. Men Kristian Näkyvä skulle ge Örebro en liten gnutta hopp när han i powerplay skickade in 3-5.

Men passningsspelet stämde inte för Örebro ikväll. Nästa bjudning kom när man plockade ut målvakten för att spela 6 mot 5, Jonathan Andersson slog en svag passning som Molin läste och han kunde på egen hand sätta 3-6. Det var ridå ner för Örebro som föll tungt ikväll.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs