Bomblarm på Norr – Polisen har evakuerat en förskola

Polisen i Örebro har spärrat av ett stort området på Norr efter att det kommit in misstankar om explosivt föremål, man har även evakuerat en förskola.

· Publicerad: 4 februari 2020 · 17.35.
Foto: Christian Vargahed

Polisen har efter larm om ett explosivt föremål valt att evakuera en förskola samt spärra av ett stort området vid Norrbyskolan i Örebro.

Det var vid klockan 13:39 på tisdagen som en privatperson larmade polisen. Denne ska ha sett ett flertal personer som betett sig märkligt utanför en fastighet på Norr.

Annons ▾

Hittar ett misstänkt explosivt föremål på platsen

Polisen anländer och kan kontrollera fyra män i åldrarna 20-35 år. I samband med kontrollen hittar patrullen något de misstänker kan vara ett explosivt föremål.

Man kontaktar Nationella bombskyddet och väljer att spärra av platsen. Vid klockan 15.59 meddelar polisen att man även har valt att evakuera en förskola i närheten av området.

Ca en timma senare vid klockan 16:55 kommer nya uppgifter från polisen där man informerar om att det avspärrade området är på 500 meter i alla riktningar.

Nationella bombskyddet har bestämt att ingen obehörig för beträda det avspärrade området . De 500 meter som är avspärrade är ett säkerhetsavstånd i fall föremålet detonerar.

Polisen har evakuerat adresser på norr

Polisen har även valt att evakuera boenden på Höglundagatan 38 till 62, samt Norrbygatan 52-54 och 31-33. De som blir evakuerade kommer att hänvisas till OP-skolan där matsalen kommer fungera som samlingspunkt.

De fyra män som polisen tidigare under dagen kontrollerade vid platsen sitter i nuläget frihetsberövade misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

FIKK - För att alla behövs