Örebro Futsal Club

Örebro lekte hem ny seger när Gislaved kom på besök

Örebro Volley tog emot Gislaved och kunde trots hårt motstånd i mellanakten leka hem en ny seger då man vann matchen med 3-1 i set.

· Publicerad: 8 februari 2020 · 21.04.

Lördagen den 8 februari tog Örebro Volley emot Gislaved i Idrottshuset. Det var tvåa i serien mot femma, och bara 10 poängs mellanrum. Men Örebro dominanta och kunde nästan leka hem en ny seger trots att gästerna ändå bjöd upp.

I förra omgången krossade Örebro jumbon Svedala med setsiffrorna 5-25 8-25 samt 11-25. Nu ligger inte Gislaved sist i serien, man har ett bra lag men ändå skrev setsiffrorna till 25–11, 23–25, 25–18 samt 25–13.

Annons ▾

Örebro lekte hemma två set mot Gislaved

Gästande Gislaved skulle vinna första setboll i tre av kvällens fyra set, men det var Örebro som vann matchen. Trots placeringarna i tabellen var hemmalaget dominant i början samt slutet av matchen.

Första set slutade 25-11 till Örebro som enkelt kunde utmanövrera gästernas försök att komma in i matchen. Det var i andra set som Gislaved vakande och kunde störa Örebro som nu fick problem men det blev jämnt och gästerna vann med 23-15.

Även tredje set blev jämnt, men denna gång till Örebros fördel som kunde spänna musklerna och vinna med 25-18. Trots att Gislaved ändå kunde hänga på räckte de inte hela vägen.

Örebro upp på en förstaplats

Fjärde set blev en utklassning, Örebro fullkomligen dominerade och lekte hem setet. Ivonee Montano började under tredje set att ta för sig och under sista setet var även hon dominant, totalt gjorde hon 26 poäng. Gislaved kunde dock rykta till och jämna ut resultatet till 25-13.

I och med segern gick Örebro upp på en förstaplats i tabellen. Engelholm spelar imorgon söndag och kan återta ledningen. Något som är högst troligt då man tar emot seriesjuan Lund på hemmaplan.

För Örebro väntar nu två bortamatcher, först nästa helg mot Sollentuna sen helgen därefter mot Värnamo. Nästa hemmamatch spelas den 29 februari, då kommer Hylte/Halmstad på besök, ett lag som vaknat till liv och klättrar i tabellen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs