Örebro Futsal Club

Örebro tappade viktiga poäng efter förlust mot Skellefteå

Lördagen den 15 februari tog Örebro Hockey emot Skellefteå AIK i Behrn Arena. Det blev en seger till gästerna med 2-4. Backen Robin Salo debuterade för ÖHK.

· Publicerad: 15 februari 2020 · 22.50.

Örebro Hockey tappade viktigt poäng i kampen om direktplats till slutspelet ikväll när man förlorade mot Skellefteå med 2-4. Förlusten innebar att västerbottningarna gick om Örebro på bättre målskillnad.

Inför matchen hyllades Kristian Näkyvä som tidigare under veckan kunde meddela att han drabbats av testikelcancer. Hemmastå med 14-3 i spetsen stod för en fin gest som gav åskådaren gåshud. I hans frånvaro gjorde Örebros nyförvärv på backsidan Robin Salo debut.

Annons ▾

Örebro tog ledningen med Skellefteå vände

Kvällens match hade en mellanseriekaraktär, två jämnstarka lag som känner varandra väl. Både Skellefteå och Örebro slåss om samma poäng och den sista direktplatsen till slutspelet.

Och det var Örebro som skulle ta ledningen. Robin Kovacs var på spelhumör och kunde med en snygg passning hitta en spelfri Jonathan Andersson som kunde sätta 1-0. Det var den offensiva backens blott andra mål för säsongen.

Första perioden blev jämn med få målchanser, så blev även andra perioden. Till skillnad från den första var det dock Skellefteå som gjorde mål. Jesper Frödén skulle hitta luckan bakom Dominik Furch. I början av tredje perioden fick gästerna greppet om matchen när storstjärnan Joakim Lindström hittade målet.

Jesper Frödén blev tvåmålsskytt för Skellefteå

Det var i den tredje perioden som det verkligen syntes hur viktig Kristian Näkyvä är för Örebro. Han och landsmannen Rasmus Rissanen har lämnat ett tomrum efter sig. Skellefteå kunde efter 1-2 målet kontra in ett tredje mål när Örebroförsvaret missade.

Aaron Irving tappade pucken i offensiv zon och Oscar Möller kunde sticka på mål och sätta gästernas tredje mål. Men mitt press fick även Örebro utdelning när Jonathan Andersson bjöd tillbaka och Robin Kovacs kunde sätta sitt första mål i Örebrotröjan. På målet hade även Robin Salo en passningspoäng.

Men nästa direkt efter att Örebro fått kontakt lyckades Skellefteå dra ifrån när Jesper Frödén klev förbi Robin Salo och kunde sätta kvällens andra mål. Det blev även slutresultatet och Skellefteå skickade i och med segern ner Örebro på play-in plats.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs