World Global IPTV

Avantgardet kommer till Frimis Salonger i vår

Rockbandet Avantgardet kunde i slutet av förra veckan meddela att de åker ut på en vårturné, ett av stoppen blir Frimis salonger i Örebro.

· Publicerad: 18 februari 2020 · 10.05.
Foto: Avantgardet och Luger

I april ger sig återigen ett av Sveriges mest omtalade och rosade liveband ut på turné. Den 16 april spelar Avantgardet i Åre, därefter följer stopp i Örebro, Uppsala, Borås, Jönköping och Malmö.

Dessutom släppte bandet sin andra singel Bengalerna från den hyllade skivan Mellan Miljonprogram och Thailand i fredags.

Annons ▾

— Det är en låt som känns unik och inte låter som så mycket annat som vare sig vi eller någon annat tidigare har gjort. Både vad gäller sound och text, säger bandets frontman Rasmus Arvidsson.

Avantgardet släppte nytt album förra året

Senaste albumet Mellan Miljonprogram och Thailand släpptes i november förra året och är bandets fjärde fullängdare på lika många år. Skivan togs emot väldigt väl och Rasmus Arvidssons texter hyllades återigen och beskrevs som ”knivskarpa” och albumet som ”textmässigt Avantgardets bästa skiva hittills”.

Nu kommer bandet ge sig ut på en vårturné och ett av stoppen blir Frimis Salonger i Örebro. Fredagen den 17 april står bandet på nattklubbens scen i Örebro.

— Att släppa en skiva utan att få spela den live tillsammans med vår publik är egentligen ingen release alls, så det är först nu skivan och de nya låtarna på riktigt kommer få liv. Hela Mellan miljonprogram och Thailand spelade vi in med just det här i åtanke, de här kvällarna som vi har framför oss., säger Rasmus Arvidsson.

FIKK - För att alla behövs