Örebro Futsal Club

Örebro föll tungt på övertid mot Färjestad

Tisdagen den 18 februari tog Örebro emot Färjestad i Behrn Arena och matchen slutade 3-4 till gästerna efter att Gustav Rydahl avgjort på övertid.

· Publicerad: 19 februari 2020 · 00.06.

Örebro har efter att legat på direktplats till slutspelet halkat ner till play-in. Detta eftersom laget inte presterat på samma nivå sen tidigare. Ikväll när man tog emot Färjestad hade man en tuff uppgift framför sig.

Färjestad är ett av seriens bästa lag just nu och man har bland annat gjort flest mål i hela serien. Matchen blev en fysik historia där gästerna hade spelövertaget men Örebro kunde dock få in de viktiga målen. Men tillslut kunde Gustav Rydahl avgöra på övertid.

Annons ▾

Örebro tog återigen ledningen i första perioden

Precis som i förra matchen hemma mot Skellefteå tog Örebro ledningen, och tappade den. Nu var det Joonas Rask som efter ca sju minuter kunde skjuta in 1-0.

Målet kom i en period som bestod av många indianare i egen zon från Örebro. Och man ska nog vara glad över att Färjestad inte lyckades utnyttja dessa felpassningar. Samtidigt fick Örebro superlägen på kontring som man inte lyckades ta vara på. Både Marcus Weinstock och Daniel Muzito Bagenda missade.

I andra perioden tog Färjestad över spelet och efter en lång press fick man tillslut utdelning när den amerikanske backen Jonathon Blum sköt 1-1 i powerplay. Publiken fick och se ett ”NHL-slagsmål” mellan Jordan Boucher och Victor Ejdsell.

Färjestad hämtade upp två ledningar mot Örebro

Tredje perioden blev både underhållande och frustrerande på samma gång. Daniel Muzito Bagenda som i första perioden missade ett bra läge kunde nu sätta 2-1 till Örebro. Ett mål som liknade Rasks i första perioden. Michael Latta skulle dock svara genom att sätta 2-2.

Efter drygt elva minuter klev Robin Kovacs fram och satte 3-2 till Örebro och glädje på läktaren var stor. Men bara någon minut senare kunde Sebastian Erixon skicka in 3-3 och matchen var på nytt kvitterad.

Matchen gick till övertid där Örebro lyckades döda en utvisning där Färjestad pressade på. En prestation till ingen nytt då gästerna ändå kunde avgöra genom Gustav Rydahl. Han bröt av klubban i ren glädje efter målet vilket visar vilken vinnarmentalitet det finns i gästerna.

Örebro fick med sig en poäng ikväll men ligger kvar på sjundeplats i tabellen. Steget upp till Djurgården är bara en poäng men under Örebro hotar HV71 med bara två poäng efter. I nästa omgång möter man just HV på bortaplan innan man återvänder hem till Behrn Arena på lördag för en match mot Djurgården.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs