Viktig seger för Örebro – slog Djurgården

Lördagen den 22 februari tog Örebro emot Djurgården i Behrn Arena, och hemmalaget tog en viktig seger när man vann med 5-2.

· Publicerad: 22 februari 2020 · 23.16.

Från direktplats till play-in, det är resultatet av en svacka som Örebro har hamnat in. Men i kvällens match mot Djurgården tog Örebro viktiga poäng i slutspelsstriden. Men det är jämnt, bara en poäng till direktplats och fem till tredjeplatsen.

Mot Djurgården var det spelare med förflutet i AIK som visade vägen. Backen Jonathan Andersson sköt två mål och dubblade sin säsongsskörd till fyra fullträffar. Även Robin Kovacs och Daniel Muzito-Bagenda var delaktiga i segern.

Annons ▾

Drömöppning för Örebro mot ett anonymt Djurgården

Det var just Daniel Muzito-Bagenda som inledde målskyttet ikväll, efter bara fyra spelade minuter kunde att prickskjuta in 1-0 bakom Karri Rämö. Det var hans sjätte mål i för säsongen. Muzito-Bagenda skulle även servera Jonathan Andersson som kunde utöka ledningen till 2-0 innan perioden var slut.

Tidigt i den andra var det dags igen för hemmalaget att kliva fram. Nu var det Örebros toppkedja som gjorde mål, Ryan Stoa kunde hitta Shane Harper som sköt 3-0. Efter att Djurgården tagit time-out reducerade veteranen Dick Axelsson till 3-1.

Annars vart det ett grinigt avslut på andra perioden. Gästerna var rutinerade när de lyckades få med sig utvisningar samtidigt som både Shane Harper och Mathias Bromé visade stor irritation. Örebro kunde dock försvara sig och döda utvisningarna.

Viktiga tre poäng för Örebro

I början av tredje perioden kunde Örebro döda matchen genom två snabba mål. Först satte Jonathan Andersson sitt andra mål för kvällen, framspelad av Robin Kovacs. Detta var det tredje målet ikväll med AIK-prägel. Målet kom också redan i den 42:a matchminuten.

Bara två minuter senare skulle Mathias Bromé sätta 5-1 och matchen var i stort sätt avgjord. Han blev framspelad av Ryan Stoa och Shane Harper så alla tre stod för två poäng varpå Bromé även hade assist på Harpers mål.

Shane Harpers mål skulle också bli matchvinnande då Kalle Östman gjorde ett tröstmål för Djurgården. Han blev snyggt framspelad av den förre Örebrospelaren Tom Wandell. Därefter tog faktiskt gästerna över spelet men fick inte så mycket utdelning trots bra chanser.

Örebro tog viktiga poäng och har fortfarande en chans till direktplats. Det är Djurgården som ligger en poäng före Örebroarna. I nästa omgång möter Örebro svårspelade Rögle på bortaplan innan man på torsdag nästa vecka spelat hemma igen mot Malmö. Ett lag som också slåss om direktplats till slutspelet.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs