Örebro Futsal Club

Kräftgången fortsätter för Örebro efter förlust mot Malmö

Torsdagen den 27 februari tog Örebro emot Malmö i Behrn Arena, gästerna vann med 0-2 och Örebros dåliga trend håller i sig.

· Publicerad: 28 februari 2020 · 00.03.

Örebro Hockey stod för säsongens sämsta insatt när de tog emot Malmö i Behrn Arena. Laget var helt under isen och lyckades inte utföra något alls. Gästerna läste sönder Örebro helt som slog bort passning efter passning.

Gruppspelet går in i sin slutfas och Örebro genomgår en rikligt oläglig formsvacka. Detta har kostat dem direktplatsen till kvartsfinal samtidigt som konkurrenterna tar poäng. Bland Malmö som efter kvällens seger bara ligger fyra poäng bakom Örebro.

Annons ▾

Målsnål historia som Malmö kunde vinna

Örebro stod alltså för en av de sämsta insatserna denna säsong. Men trots detta vann Malmö bara med 0-2. Örebro kunde fortfarande försvara sig bra och Jonas Arntzen var stabil i Örebromålet.

Det som inte funkade ikväll var passningsspelet där Örebro gång på gång slog fel eller tappade pucken. Ett exempel är när Robin Kovacs i andra perioden slår en indianare i egen zon. Örebro hade också svårt att skapa farliga målchanser när de väl etablerade press i gästernas zon.

Malmö skulle i andra perioden få in en puck bakom Arntzen. Det var gästernas lagkapten Fredrik Händemark som spräckte nollan. Domarna valde att videogranska målet och sen godkänna det. I tredje perioden kunde Matias Myttynen utöka ledningen till 0-2.

Bortdömt mål rörde upp känslor i Örebro

Örebro skulle faktiskt ha en puck i målet, det var i slutet av tredje perioden som Sakari Salminen skickade in 1-2. Målet dömdes bort då det varit kontakt på Oscar Alsenfelt. Situationen påminde om Malmös första mål som godkändes och det rörde upp känslor i Örebro.

Mål eller inte mål, i sin helhet var detta fortfarande en dålig insats av Örebro. Och nu börjar formsvackan bli oroväckande. Trots ett bra spelschema där man möter flera bottenlag är frågan om Örebro kan slå dessa lag, och att gå in i ett play-in med dålig form kan vara en dödsdom.

Foto: Martin Avedal – Örebro Hockey

FIKK - För att alla behövs