Örebro Futsal Club

Örebro nollade Linköping i jakten på viktiga poäng

Torsdagen den 5 mars tog Örebro Hockey emot Linköping i Berhn Arena, hemmalaget kunde vinna matchen med 3-0 efter att Dominik Furch hållit nollan.

· Publicerad: 5 mars 2020 · 23.25.

Örebro Hockey följde upp segern borta mot Oskarshamn med att hemmaslå Linköping med 3-0. Segern innebar att Örebro tog viktiga poäng i att befästa en play-in plats.

Det var med hjärta i halsgropen som Örebro kunde få med sig två poäng från matchen mot jumbon Oskarshamn. När man tog emot Linköping torsdagen den 5 mars stod ett annat bottenlag för motståndet. Trots en målsnål historia kunde tillslut Örebro punktera matchen i tredje perioden.

Annons ▾

Sakari Salminen nätade för Örebro

Örebro gick ut i första perioden och såg taggade ut, med vind i seglen från straffsegern mot Oskarshamn tryckte de på bra. Och ledningsmålet skulle komma, bara fyra minuter in i matchen.

Sakari Salminen som matchats snålt de senaste matcherna kunde sätta 1-0 på passning från Ryan Stoa. Men det blev ingen ketchupeffekt av målet utan de bägge läggen försvarade sig bra. För Salminen måste dock målet känts skönt.

I andra perioden fortsatte det höga tempot från första peridoen, men nu var det Linköping som tog kommandot och kunde skapa flera bra målchanser som Dominik Furch stoppade. Även Örebro kunde skapa chanser men fick inte riktigt till det.

Aaron Irving sänkte Linköping i powerplay

Trots en ledning som stod sig i tredje perioden började Linköping pressa Örebro utan att få någon utdelning. När sedan hemmalaget fick ett powerplay med ca sju minuter kvar kom det förlösande målet som säkrade segern.

Aaron Irving kunde skjuta in pucken och 2-0 var ett faktum. När sedan Linköping tog ut målvakten satte Mathias Bromé 3-0 när han bröt en passning och la pucken i tom kasse.

Örebro har nu tre omgångar kvar att spela, på lördag väntar en svår bortamatch mot seriesegraren Luleå innan man återvänder hem på tisdag den 10 mars. Då tar man emot Leksand i säsongens sista hemmamatch innan slutspelet.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs