Örebro Futsal Club

Örebro säkrade hemmafördel efter seger mot Leksand

Tisdagen den 10 mars tog Örebro Hockey emot Leksand i Behrn Arena, det blev hemmaseger samtidigt som Örebro säkrade hemmafördel i play-in.

· Publicerad: 10 mars 2020 · 23.37.

Örebro säkrade ikväll hemmafördel i play-in kvalet som drar igång på lördag. Detta efter att man enkelt besegrade Leksand hemma i Berhn Arena, vilket också var grundseriens sista hemmamatch.

Inför matchen presenterades även resultatet av supporterklubben 14-3:s omröstning för säsongens MVP. Det blev Mathias Bromé passande nog utmärkte sig ikväll tillsammans med kedjekamraten Ryan Stoa. Bromé var 1 + 2 medan Stoa gjorde två mål samt 2 assist.

Annons ▾

Mathias Bromé inledde målskyttet mot Leksand

Han blev som sagt hyllad inför matchen och presenterade sig nästa direkt mot Leksand. Mathias Bromé gjorde ikväll ett mål och två assist. I mitten av första perioden vart han frispelad av Stoa och kunde ge Örebro ledningen med 1-0.

Örebro gick in matchen andra akt med en 1-0 ledning, även om Leksand hade haft ett par skott på mål var hemmalaget rent spelmässigt bättre. Finske backen Robin Salo kunde öka på ledningen till 2-0 innan perioden var slut.

I tredje skulle även Ryan Stoa kliva fram som redan stått för två målgivande passningar. Han satte tidigt 3-0 på passning från Bromé och kunde i powerplay definitivt punktera matchen med sitt andra mål för kvällen. Även Salo gjorde en assist ikväll samtidigt som Aaron Irving i det tysta stod för två assist.

Örebro har hemmafördel i play-in

Örebro hade när året drog igång en plats bland de 6 bästa vilket skulle resultera i en direktplats till kvartsfinalerna. Men pga av en formsvacka tappade Örebro mark och hämtade tillslut på en åttondeplats.

Men i och med segern hemma mot Leksand samtidigt som Malmö förlorade mot Frölunda säkrade Örebro hemmafördel i play-in. Vem motståndaren blir är dock inte klart då Örebro kan sluta på en sjundeplats.

Frölunda möter på torsdag Djurgården hemma och kan vid seger ta sjundeplatsen. Skulle de dock förlora samtidigt som Örebro slår Brynäs borta kan de gå om göteborgarna. Då vet vi även om det blir Malmö eller Växjö som står för motståndet i play-in serien.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs