Örebro Futsal Club

Allsvenska seriestarten flyttas fram till juni

Under onsdagen träffades de 32 klubbarna som spelar i Allsvenskan samt Superettan, gemensamt tog man ett beslut att flytta upp seriepremiären för ligorna.

· Publicerad: 18 mars 2020 · 20.07.
ÖSK och Djurgården skulle mötts i den allsvenska seriepremiären men seriestarten skjuts nu upp. Foto: Martin Avedal

Idag kom det besked som många länge misstänkt ska komma. Seriepremiärerna i Allsvenskan och Superettan har flyttats fram. Nu beräknar man att start kommer bli i juni.

Under onsdagen träffades representanter från 32 fotbollsklubbar som spelar i Allsvenskan samt Superettan. Gemensamt tog man ett beslut att flytta seriepremiären. Anledningen är de restriktioner som kommit till pga av Coronaviruset.

Annons ▾

Allsvenskan skulle ha startat 4 april

Den allsvenska premiären skulle ha ägt rum den 4 april när ÖSK och de regerande mästarna Djurgården skulle mötas på Berhn Arena. Men de senaste veckorna har ändrat på förutsättningarna, framför allt när flera ligor både i Sverige och internationellt valt att avsluta eller skjuta upp sina säsonger.

Det återstår nu att se om den svenska fotbollsligorna kan komma till spel och föreningen Svensk elitfotboll kommer följa utvecklingen de närmaste veckorna. Mer information finns att läsa på deras hemsida.

Om Damallsvenskan och Elitettan väljer att flytta fram sina serie är i nuläget inte klart. I skrivande stunder möts representanter från de bägge ligorna för att bestämma ett liknade beslut som herrarna tog idag.

FIKK - För att alla behövs