Polisinsats vid affärsrörelse i Hällabrottet

Polisen blev under lördagsförmiddagen larmade till samhället Hällabrottet utanför Kumla efter att det inkommit larm om skjutvapen samt dödligt våld.

· Publicerad: 4 april 2020 · 16.41.
Foto: Christian Vargahed

Vid klockan 15:40 på lördagsförmiddagen larmades polis till samhället Hällabrottet utanför Kumla. Detta efter att det inkommit ett larm om skjutvapen samt att dödligt våld förekommit.

Vid klockan 16:20 när Örebro Tribunes utsände kom till platsen kunde denne vittna om att två polispatruller befanns sig på den aktuella adressen. De höll förhör med en person som driver en affärsrörelse på platsen.

Annons ▾

Oklart vad som har hänt i Hällabrottet

Situationen beskrivs dock som rörig och oklar, det är i skrivande stund inte klart vad som egentligen har inträffat. Och om det i huvud taget har förekommit ett skjutvapen vid platsen.

Tidigare under dagen kom uppgifter om att en stöld inträffade vid ett företag i Hällabrottet. Det ska handlat om verktyg för 40.000 -50.000 kr som stulit. Om detta har något med denna incident är i nuläget oklart.

Uppdatering kl 17:05

Enligt vittnesuppgifter från boenden i Hällabrottet så ska det uppstått tumult i centrala delarna av samhället och att någon ska ha visat upp ett vapenliknande föremål.

Enligt samma vittnesuppgifter så söker polisen just nu efter en bil i området.

FIKK - För att alla behövs