Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar Emil Larsson från Luleå

Måndagen den 6 april kunde Örebro Hockey meddela att de värvat forwarden Emil Larsson från Luleå Hockey. Rykten om övergången har än längre tid förekommit.

· Publicerad: 6 april 2020 · 12.35.
Emil Larsson (nr 36) firar ett mål mot Örebro i januari 2019 .Nu är han klar för Örebro. Foto: Martin Avedal

Idag blev det officiellt, forwarden Emil Larsson ansluter till Örebro Hockey. Ryktet att den 26-årige Larsson skulle skriva på för Örebro började redan förekomma i vintras. Detta i samband med att Robin Kovacs ryktades vara på väg till Närkeklubben.

— Vi är väldigt glada att kunna knyta till oss Emil. En målfarlig spelare som vi ser stor potential i. Med sin storlek och oömma spelstil kommer Emil vara en viktig pusselbit under de tre kommande åren, säger Sportchefen Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Emil Larsson föddes i Lugano

Emil Larsson är son till den legendariske Brynässpelare Jan Larsson. Han föddes i schweiziska Lugano när pappa Jan representerade klubben HC Lugano 1993. Emil skulle dock precis som sin pappa fostras i Brynäs ungdomsverksamhet.

Debuten i SHL kom också i Brynäströjan säsongen 2012/13 när Emil skulle spela 9 matcher. Men istället för att fortsätta karriären i den svenska storklubben hamnade Emil i allsvenska Almtuna. Där blev han kvar i fyra säsonger.

Emil Larsson anslöt till Luleå säsongen 2017/18 och succén var ett faktum direkt. 23 mål och 32 poäng bidrog Emil men under sin första hela säsong i SHL. Därefter har produktion dalat och han har även varit skadedrabbad.

Ser fram emot att spela i Örebro

Det blev bara tre säsonger i Luleå för Emil, nu väntar ett nytt kapitel i hans karriär. Kontraktet är skrivet på tre år och trots att han fyller 27 år i augusti finns det mycket hockey kvar att spela för Emil.

— Jag är jätteglad över att få chansen att komma till Örebro. En klubb som är på väg uppåt och som har något riktigt bra på gång. Jag känner Niklas Eriksson sedan tidigare och har bara hört bra saker om Jörgen, Christer och alla andra i klubben, säger Emil Larsson på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs