Örebro Futsal Club

Marcus Weinstock lämnar Örebro Hockey efter 10 år

Trotjänaren Marcus Weinstock lämnar Örebro Hockey, detta kunde klubben under fredagen bekräfta. Weinstock har spelat i Örebro i 10 år.

· Publicerad: 24 april 2020 · 14.49.

Marcus Weinstock lämnar Örebro Hockey, detta kunde klubben bekräfta på deras hemsida. Han kom till Örebro 2010 och har spelat 563 matcher i klubben och gjort 309 poäng.

— Jag vill tacka Marcus för allt han gjort för Örebro Hockey och min förhoppning är att Marcus blir kvar i en annan roll i förening, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Blev en publikfavorit i Behrn Arena

Den 36-årige Marcus Weinstock är född i Varberg och är släkt med Leksandslegenden Ulf Weinstock. Men ungdomsklubben blev Färjestad där han även debuterade i SHL säsongen 2005/06.

Men efter ett par säsongen i Hockeyallsvenskan där han bland annat representerade både Växjö och Leksand, blev Örebro tillslut den permanenta hemmaadressen. I Behrn Arena kom Marcus Weinstock att bli en av de största publikfavoriterna.

Hans största merit med klubben var han gick upp till SHL säsongen 2012/13. Därefter har Weinstock i skuggan av de stora poängmaskinerna ändå vuxit fram till en meriterad och stabil SHL-forward.

Örebro Tribune tycker till om Marcus Weinstock

Alla epoker har ett slut, och nu är det Marcus Weinstocks tur. Den siste spelaren som var på isen när Örebro skrev historia i Ängelholm 2013 har lämnat klubben. Det blev 10 år i Örebro Hockey var av sju som SHL-spelare.

Avslutet i Örebro blev abrupt för Marcus Weinstock då Coronaepidemin avslutade säsongen för SHL-lagen i förtid. Och när klubben under fredagen bekräftade att de inte väljer att förlänga med Weinstock var denna epok över.

Weinstocks avsked kommer garantera svida i ögon på en eller flera men ska klubben bygga inför framtiden finns det inte någon plats på isen för den åldrande forwarden. Istället får man se tillbaka en framgångsrik karriär där Marcus Weinstock blev en av de största i Örebro.

FIKK - För att alla behövs