Farligt avfall-bilen ger sig ut i Örebro under maj

I maj kommer Örebro Kommuns farligt avfall-bil att åka runt i staden, detta för att invånarna kan slänga farligt av fall på ett miljövänligt sätt.

· Publicerad: 28 april 2020 · 13.06.

Örebro Kommun meddelade under måndagen att i början av maj kommer deras farlig avfall-bil åka runt i kommun. Så har du farligt avfall, trasig småelektronik eller gamla mediciner som ligger hemma och skräpar kommer nu chansen att slänga det.

Bilen kommer att köra runt till fler än 30 platser i Örebro kommun mellan 4 maj–14 maj. Mer information, schemat och en karta som visar var Farligt avfall-bilen stannar finns på orebro.se/farligtavfallbilen.

Annons ▾

Vad räknas som farligt avfall

Målarfärg, nagellack, batterier, bekämpningsmedel, trasiga mobiler m.m. räknas som farligt avfall och gör stor skada på miljön och människors hälsa om det slängs på fel plats. Därför åker Farligt avfall-bilen runt i Örebro kommun två gånger per år, för att göra det lätt för folk att lämna in sitt farliga avfall.

Produkter märkta med varningstexter som ”brandfarligt”, ”hälsovådligt” och ”förvaras oåtkomligt för barn” är oftast farligt avfall. Till exempel: lågenergilampor, elektroniska saker lim, oljerester, lösningsmedel, penseltvätt och överblivna läkemedel.

FIKK - För att alla behövs