Örebro Futsal Club

Mathias Bromé lämnar Örebro – klar för Detroit

Mathias Bromé lämnar Örebro Hockey, detta blev under onsdagen officiellt. Nya klubben är den klassiska NHL-klubben Detroit Red Wings.

· Publicerad: 29 april 2020 · 23.08.

Mathias Bromé är klar för NHL-klubben Detroit Red Wings, detta blev officiellt under onsdagen. Bromé som fortfarande var under kontrakt med Örebro har valt att skriva på ett ettårskontrakt värt 925000 dollar med den klassiska NHL-klubben.

Att den 25-årige forwarden var på väg bort började det ryktas om redan innan den förra säsongen var slut. Men det var först under gårdagskvällen som ryktena på nytt började ta fart. Och under onsdagseftermiddagen kunde både Örebro och Detroit bekräfta att Mathias Bromé skrivit på.

Annons ▾

— Jag vill passa på att tacka alla fans och alla i Örebro Hockey för den här tiden. Jag har haft ett fantastiskt år i klubben och jag och min sambo har trivts otroligt bra. För mig är det ett pojkdröm att få chansen i NHL och det blir ett äventyr som jag känner mig redo för. Örebro Hockey har något väldigt bra på gång och jag önskar klubben och fansen all lycka framöver. Jag hoppas vi ses i Behrn Arena igen, säger Mathias Bromé på Örebros hemsida.

Örebro Tribune tycker till om Mathias Bromé

Att Mathias Bromé lämnar för spel i NHL kom inte som någon chock. Efter flera framgångsrika säsonger i Mora visade han stjärnstatus i sin debutsäsong i Örebro. Redan i premiärmatchen i Karlstad förstod man att Bromé skulle bli en offensiv drivkraft på isen.

Redan innan Mathias Bromé debuterade för Örebro var ett par NHL-klubbar intresserade av forwarden. Men flytten fick vänta och Bromé gjorde istället succé i Behrn Arena. När nu steget över Atlanten blev officiellt är det förra storklubben Detroit Red Wings som blir 25-åringens nya klubbadress.

Detroit var förra säsongens klart sämsta lag i NHL och detta är både på ont och gott för Bromé. Han har en stor chans att spela in sig i en klubb där många spelare förra säsongen inte presterade. Dock kan Bromés spelutveckling begränsas om laget inte lyckas vända den negativa trenden och omgivningen blir medioker. En sak är dock säkert, Mathias Bromé har ett spännande år framför sig.

FIKK - För att alla behövs