Örebro Futsal Club

Prisregn över Örebro Volley när ligan summerar

I veckan som har gått har det Svenska Volleybollförbundet summerat den förra säsongen genom att presenterat de bästa spelarna och ledarna i serien.

· Publicerad: 7 maj 2020 · 16.10.
Arkivbild: Martin Avedal

Coronaepidemin satte stopp för idrottssverige, flera serier valde att avbryta sina säsonger bland annat de svenska volleybollserierna. Men i veckan som har gått har det Svenska Volleybollförbundet presenterat de bästa spelarna och ledarna från förra säsongen.

På damsidan dominerar Örebro Volley där två spelare samt lagets tränare blev utsedda till säsongens bästa. När serien idag meddelade årets lag fanns fyra spelare från Örebro med.

Annons ▾

Tunga individuella utmärkelser

Presentationerna har pågått hela veckan om man började måndags med att presentera årets rookie. Det är tränarna i Elitserien som röstat och vinnare blev Örebro Volleys passare Sofia Andersson.

På tisdagen var det dags att utse årets coach och då var det återigen Örebro som stod i rampljuset när Jonas Svantesson presenterades som vinnare. Men det kanske största priset gick ändå till den colombianske stjärna Ivonee Montaño som blev utsedd till årets spelare i Elitserien.

— Ivonee är en otroligt professionell spelare. Hon vet hur hon ska ta hand om sig själv för att på bästa sätt komma förberedd och kunna prestera bra på alla träningar och matcher. Hon har en härlig inställning och hon växer ju större uppgifter blir, säger Jonas Svantesson i ett pressmeddelande.

Fyra Örebrotjejer i årets lag

Under torsdagen kunde även Svenska Volleybollförbundet presentera årets lag. Och fyra tjejer från Örebro finns representerade, bland annat årets spelare Ivonee Montaño.

De övriga tre är Elsa Arrestad, Linda Andersson och Diana Lundvall. De två sistnämnda har under veckan meddelat att det blir utlandsspel till hösten vilket så klart påverkar Örebro Volley.

Årets lag:

• Passare: Vilma Andersson, Engelholms VS
• Vänsterspiker: Diana Lundvall, Örebro Volley
• Vänsterspiker: Madelene Green, Sollentuna VK
• Center: Linda Andersson, Örebro Volley
• Center: Elsa Arrestad, Örebro Volley
• Högerspiker: Ivonne Montaño, Örebro Volley
• Libero: Klara Andersson, Engelholms VS

Samtidigt har Svenska Volleybollförbundet utsett de bästa spelarna på herrsidan och imorgon fredag avslutas presentationerna genom att utse årets lag på herrsidan.

FIKK - För att alla behövs