Örebro Futsal Club

Ett digitalt nationaldagsfirande i Örebro Kommun

Örebro Kommun kunde under torsdagen informera om att det blir ett annorlunda nationaldagsfirande i år, bland annat kan örebroarna se ett firande digitalt.

· Publicerad: 28 maj 2020 · 23.29.
Arkivbild: Martin Avedal

Örebro Kommun kunde under torsdagen informera om att det blir ett digitalt nationaldagsfirande i år. Detta pga av det rådande coronaläget. Under sloganen SeeUsLive kommer örebroarna kunna ta del tal och uppträdanden.

— Vi siktar framför allt in oss på att de som befinner sig i en riskgrupp och inte kan ta sig ut ska få en fin kulturupplevelse trots rådande coronaläge. Alla örebroare har möjlighet att ta del av firandet digitalt, skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Kulturskolan besöker boenden för utomhusuppträdanden

Vård- och omsorgsboenden och trygghetsbostäder i hela Örebro med omnejd kommer under nationaldagen att få ett kulturbesök utomhus. Det är Kulturskolan, tillsammans med Medborgarskolan och KFUM, som gör en turné med olika uppträdanden med musik, dans och andra roliga överraskningar. Syftet är att bidra till en meningsfull vardag och främja kulturupplevelser.

— Vi hoppas i synnerhet de äldre får med sig en minnesvärd upplevelse samtidigt som vi vill att alla ska kunna ta del av ett trevligt nationaldagsfirande – om än digitalt. Både det som händer under dagen och filmen på kvällen kommer ju vara möjligt att följa i våra kanaler. Vi vill även passa på att visa på den breda palett av kulturupplevelser som, trots rådande läge är möjligt att ta del av, säger Gitte Östling, enhetschef Kulturskolan och producent för dagen.

Man kan följa nationaldagens kulturturné i kommunens Facebook-evenemang ”Nationaldagen 2020 – Örebro”.

SeeUsLive med Mia Parnevik som programledare

På kvällen den 6 juni kl. 19.30 sänder vi ett 30 min långt program där forna Örebroaren Mia Parnevik är programledare. Tillsammans med henne tittar vi tillbaka på vad som hänt under dagens kulturturné och visar också smakprov från tidigare SeeUsLive uppträdanden.

Agneta Blom, ordförande i Kommunfullmäktige, kommer även att tala till Örebroarna från en ovanlig plats, nationalsången kommer förstås att ljuda, flaggor kommer vaja och det hela avslutas med Nikolaikyrkans klockringning.

– Vi behöver alla kraftsamla för att tillsammans ta oss genom den svåra tid som vi nu går genom. Alla ska kunna ta del av ett nationaldagsfirande. När örebroarna inte kan komma ut och fira så kommer Örebro kommun ut till örebroarna, säger Agneta Blom, ordförande i Kommunfullmäktige.

Sändningen kommer kunna följas på Örebro kommuns hemsida.

FIKK - För att alla behövs