Svensk idrott får klartecken att starta

Folkhälsomyndigheten och regeringen gav på fredagsmorgon klartecken för svensk idrott att dra igång sina serier igen, men dock utan publik.

· Publicerad: 29 maj 2020 · 09.25.
Arkivbild: Martin Avedal

Under fredagsmorgon kom beskedet från folkhälsomyndigheten och regeringen att svensk idrott får klartecken att återuppta sina tävlingar. Det innebär att de svenska fotbollsserierna kan dra igång under juni.

Coronaepidemin satte stopp för svensk idrott under våren och flera lagsporter avbröt sina serier och avslutade förtid. Under våren har diskussionerna runt fotbollen var många och nu har den fått klartecken att dra igång.

Annons ▾

Inte alla typer av idrotter kan dra igång

Viktigt att poängtera är att restriktioner runt samling på 50 personer kvarstår vilket innebär att ingen publik kan befinna sig på plats. Detta innebär också att idrottsevenemang som motionslopp fortfarande inte kan genomföras då fler än 50 personer tävlar samtidigt.

Syftet med att häva restriktionerna är att idrotten ska komma igång med sina tävlingsmatcher i alla åldrar. Beslutet gäller från den 14 juni och framåt.

Seriestart för herrallsvenskans planerade premiär är fortfarande till den 13–15 juni. Damallsvenskan ska återupptas runt den 27–28 juni, samtidigt planerar även Superettan att dra igång under mitten av juni.

FIKK - För att alla behövs