KIF Örebro får CSR-pris från UEFA

Det var under gårdagen som fotbollsklubben KIF Örebro kunde informera om att de blivit belönade av UEFA pga av deras arbete runt initiativet ”Något större”.

· Publicerad: 2 juni 2020 · 09.34.

Det var i måndags som fotbollsklubben KIF Örebro kunde informera om att de blivit belönade av UEFA. Detta pga av det arbete föreningen gjort runt initiativet ”Något större”. Prissumman ligger på runt 500000 kr.

— Det här är helt fantastiskt! Vi vet att vi bidrar med massor av bra saker till Örebro och vårt samhälle genom våra CSR-insatser. Men det här priset är ett väldigt, väldigt fint kvitto på att vi är på helt rätt spår, säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro DFF på klubbens hemsida.

Annons ▾

Får CSR-pris från UEFA

CSR-priset står för UEFA Foundation for Children Award och tilldelas till KIF Örebro pga av det arbete man gjort runt CSR-insatser. Framförallt runt det nystartade initiativet ”Något större” som riktar in sig på förebildsbyggande för unga flickor inom fotbollen.

— Förebildsarbete för tjejer inom fotbollen och rörelsefrämjande bland barn och unga är två viktiga områden att jobba med. Ovanpå det handlar det också om att ta ett stort integrationsansvar, säger Fredrik Stengarn på klubbens hemsida.

Redan i höstas blev KIF Örebro belönade av Svenska Fotbollförbundet pga av arbetet runt ”Något större”. Och SvFF valde att nominera KIF till UEFA och detta resulterade i att klubben fick CSR-pris, den andra svenska klubben någonsin att bli tilldelade detta pris.

FIKK - För att alla behövs